Skip to main content
Mi a közös Justin Bieberben, Gwyneth Paltrowban, Snoop Doggban és Ashton Kutcherben? Amellett, persze hogy mindannyian A-listás hírességek. A sztárok egyik új közös vonása, hogy mind befektettek a legújabb kripto vállalkozásba, a MoonPay fintech startup-ba.

A MoonPay celeb befektetői közé tartozik többek között a Chainsmokers, Drake, Eva Longoria, Jason Derulo, Kate Hudson, Paris Hilton, Matthew McConaughey, Mindy Kaling, Questlove és Shawn Mendes. Az új befektetők együttesen 87 millió dollárral járulnak hozzá az 555 millió dolláros finanszírozási körhöz, amelyet a Tiger Global és a Coatu vezet. A MoonPay-t összesen 3,4 milliárd dollárra értékelik.

 

A 2018-ban alapított miami székhelyű vállalat szoftvere lehetővé teszi a felhasználók számára a kriptovaluták vásárlását és eladását hagyományos fizetési módok, például hitelkártya, banki átutalás vagy mobiltárca, például Apple Pay és Google Pay használatával.

A MoonPay emellett lehetőséget ad a felhasználók számára az NFT kereskedésre, mely a legújabb őrület a celebek világában. A márka szerint a platform 2019-es bevezetése óta folyamatosan nyereséges. Szolgáltatását mára több mint 10 millió ügyfél használja 160 országban.

Képek és információk forrása:
www.cnbc.com
www.theverge.com
www.ryptoitunes.com