Skip to main content
Gwyneth legelső szerepét 1989-ben kapta a The High című tv filmben, viszont az ismertséget az 1995-ben készült Hetedik című thriller hozta meg számára. Azóta számos olyan sikerfilmben szerepelt, mint a Szép remények, a Szerelmes Shakespeare, a Vasember sorozat vagy a Mortdecai.

Gwyneth Paltrow nem csak a filmvásznon állja meg a helyét, de a startupok világában is remekül szerepel. A sztár tizenkét évvel ezelőtt alapította meg Goop nevű cégét, mely egy erős amerikai életmód branddé nőtte ki magát. Eredetileg saját monogramjáról akarta elnevezni a weboldalt, de valaki azt mondta, hogy a dupla ‘o’ betű nagyon trendi, ezért döntött végül a Goop név mellett.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

A Goop története akkor kezdődött, amikor Gwyneth Paltrow 2008-ban saját otthonában elindította életmód, egészség és szépség témájú heti hírlevél szolgáltatását. A hírlevél azóta kíváncsi, tabudöntögető, vásárlóival rezonanciát kereső branddé, szórakoztató platformmá, nagy látogatottságú online magazinná nőtte ki magát, videókkal, podcastokkal szórakoztatva széles közönségét. A magazinhoz tartozó webshop kozmetikumokat, kiegészítőket, ruhákat, könyveket, lakberendezési tárgyakat, wellness termékeket és étrendkiegészítőket forgalmaz, illetve gyárt.

A színésznő mindemellett 100 százalékban bio – és natúrkozmetikumokat gyártó márkát alapított, Juicy Beauty néven, melynek ő lett a kreatív igazgatója is. „Csak olyan termékeket fogok árulni, melyeket én is kipróbáltam, és amiket én is szeretek. Nagyon fontos számomra a természetközeli életmód, épp ezért tartósítószer – és mindenféle adalékanyagoktól mentes krémeket és sminkszereket fogunk készíteni”.

Gwyneth Paltrow nettó vagyonát 150 millió dollárra becsülik.

Források:
www.starity.hu
www.startuponline.hu
www.elle.hu
www.celebritynetworth.com
www.goop.co
www.kremmania.hu
www.marieclaire.hu