Skip to main content
Ashton Kutcher amerikai színész. A magyar nézők leginkább az Azok a 70-es évek show-ból, a Szakítópróba, a Míg a jackpot el nem választ, a Valentin nap és a Csak szexre kellesz című filmekből ismerhetik. Sokan talán nem is tudják, de mielőtt híressé vált volna, a takarító fiútól elkezdve, a kőműves kisegítőn keresztül dolgozott a raktárakban, vagy karbantartóként, szupermarketben, mosogatott éttermekben vagy éppen  szénát bálázott a világ végén.

Azonban gondoltad volna, hogy „Csak a szexre kellesz” egyik főszereplője Ashton Kutcher egy igen jó befektető? Ugyanis a híresség társalapítója a THORN-nak, amely egy emberi jogokat védő szervezet, valamint  az A Plus nevű digitális média cégnek is. Mindemellett az elmúlt pár évben egyre több start-up vállalkozás elindulását is segítette.

Ashton Kutcher

2011-ben társalapítója volt az A-Grade Investment nevű kockázatkezelő vállalatnak is. 2015-ben pedig befektetett a dinamikusan fejlődő Sound Ventures-be, az Airbnb-be, az Uber-be (itthon nem lenne talán emiatt a taxisok kedvence), sőt még az Acorns-ba is.

„Hosszú út áll előttünk, hogy emberek milliárdjait tegyük egy kicsit boldogabbá. Az emberek életében sok mindenre van szükséglet, és befektetni ezek megoldásában nagyon inspiráció számomra. Az embereknek nem elviselni kellene az életet, hanem inkább egy felfedező útnak kellene tekintenie rá, amely során kíváncsian várjuk, hogy mi is fog most történni?”

Forrás:
starity.hu/sztarok/ashton-kutcher/
www.maganpenzugyiakademia.hu/blog/ashton-kutcher-befektetesei/
www.msnbc.com