Skip to main content
A fenntartható fejlődés fontos. Nem kell ezt ragozni, hanem tényként kell kezelni, hogy világunk sorsa csak a mi kezünkben van és zöld megoldást kell találni mindenre. A sztárok körében kifejezetten előkelő helyet foglalnak el a károsanyagmentes befektetések, melyekhez most egy új tej márka is társul. 

A farmok által termelt szén-dioxid és metán emisszió a teljes üvegházhatású gázok csaknem negyedét szolgáltatja. Sajnálatos módon itt nem tehetjük azt meg, mint például az autóiparban, hogy elektromos járművekkel szorítjuk vissza a kibocsátás mértékét. A farmokon élő haszonállatok emissziós értékeit maximum azok tápanyag ellátásával lehet kordában tartani, erre viszont az utóbbi években igen nagy hangsúlyt fektetnek a gazdák. 

A Neutral Foods kidolgozta a tökéletes megoldást: a gázok felhasználása, mint energiaforrás. A hivatalos közlemények szerint a tehenek által termelt metánt a cég képes biogáz formájában eltárolni, és később abból energiát termelni. A Neutral odafigyel az állatok etetésére és az általuk termelt végtermék megfelelő felhasználására. 

Az ötlet egyszerű, és így elmondható, hogy az általuk termelt tejtermékek majdhogynem 0 emisszióval készülnek. A Neutral tervében több befektető celeb is meglátta a lehetőséget, mint például LeBron James, John Legend és Mark Cuban

A Neutral úgy tervezi, hogy a befektetőktől szerzett több, mint 4 millió dolláros támogatást bővítésre fogja felhasználni. 

Képek és információk forrása:
www.foodnavigator-usa.com
www.pexels.com