Skip to main content
Snoop Dogg egy amerikai rapper, színész és producer. Zenei pályája során több nagy sztárral is volt közös dala, mint pl: Wiz Khalifa, Katy Perry vagy Jason Derulo, de a filmiparban is igen aktív.

Snoop Dogg azonban most befektetőként is megjelenik a Klarna-nál, vagyis annál a svéd fintech startup-nál, amelyet már 2,5 milliárd dollárra értékelnek, és az online fizetési piac egyik feltörekvő csillagának számít. A Klarna egy olyan elektronikus fizetéssel foglalkozó startup, ami főleg az online kereskedelemre fókuszál.

Snoop Dogg és a Klarna vezérigazgatója, Sebastian Siemiatkowski

A rapper nem csak befektetője és kisebbségi részvényese lesz a svéd fintech startup-nak, hanem az arca is. A kampány miatt még a nevét is megváltoztatta, jelenleg Smooth Dogg művésznéven fut. A Klarna mottója, hogy velük a fizetés a világ legsimább dolga (angolul: smoothest thing), kampányarcuk Smoooth Dogg pedig a világ legsimább embere.

A több országban is működő Klarna hihetetlen sikernek örvend, így egyértelműen jövedelmező lépésnek tűnik a befektetés Snoop Dogg részéről. Mindemellett a rappernek nem ez az első befektetése, korábban a Reddit közösségi weboldalba és az Eaze nevű marihuána szállító cégbe szállt be, mint részvényes.

„Már évek óta bizniszelek Európában, divatmárkákkal, telekommunikációs cégekkel, és sok mással. Először csak reklámoztam őket, aztán tanácsokat adtam nekik, most viszont már be is akarok fektetni ezekbe a cégekbe. Az a tervem, hogy szélesítem a portfóliom, vágod?” – mesélte a Forbes-nak a rapper, aki kihangsúlyozta azt is, hogy az évek során sokat tanult az üzletről és mindig alaposan utánajár annak, mibe fektet bele.

Források:

https://forbes.hu
https://www.portfolio.hu
www.forbes.com
www.medium.com