Skip to main content
Justin Drew Bieber egy kanadai énekes. Első albuma a My World 2009-ben jelent meg és rögtön a toplisták élére került. Azóta karrierje sikeres, és töretlen. Justin Bieber mindemellett egy karakteres személyiség, legalább annyian utálják, mint amennyien imádják. A fiatal kanadai énekesről az édesanyja töltött fel pár YouTube videót a netre még 2008-ban, majd ezt követően fedezte fel Scooter Braun, az egyik legmenőbb hollywoodi sztárcsináló-menedzser.

Gondoltad volna, hogy a tinisztár mára már egy nagymenő tőkebefektetővé cseperedett? A popsztárról sem éppen a befektetések jutnak először az eszünkbe, pedig első startup befektetését már 2009-ben megejtette. Egyik jelentős beruházása a sztár elmondása szerint a Szilícium-völgy technológiai cégek, ugyanis állítása szerint a web2.0-s közösségi oldalak (Facebook, Twitter, YouTube) nélkül nem érhetett volna el ilyen nagy sikereket.

Justin Drew Bieber

Ezen felül további részesedést vásárolt olyan közkedvelt alkalmazásokat gyártó cégekben, mint a Tinychat (élő videóchat ingyenesen bárkivel a világon), Stamped (éttermektől zeneszámokig bármit értékelő weboldal), Sojo Studios (egy online játék, amely pénzügyi adományba fordítja a pontokat és ezzel gyerekeknek segít), és a legnagyobb a Spotify (közösségi zeneajánlós és zenehallgatós oldal ingyen).

De az ő nevéhez fűződik a selfie-megosztó app, a Shot 1,1 millió dolláros támogatása is. Persze Bieber élete nem áll meg befektetéseitől, habár biztosan ezekből is szépen fog jövedelmezni.

Forrás:
https://starity.hu
http://www.nextlevel.hu
https://kockazatitoke.blog.hu