Skip to main content
Az NFT-k megjelenésével rohamosan megnőtt a befektetők hite a kriptovalutákban. Egyes nagyágyúk hatalmas potenciált látnak a „pénznemben”, mások, mint például Warren Buffet, ellenzik ezek kereskedését. 

Buffett nem fogta vissza magát, amikor megosztotta ellenszenvét a kriptoval szemben. Valójában, amikor az egyik legnépszerűbb virtuális valutáról, a Bitcoinról kérdezték, Buffett megjegyzése az volt, hogy „valószínűleg patkányméreg a négyzeten”.

Buffett nem volt hajlandó kommentálni a kriptovalutát a közelmúltban a cége, a Berkshire Hathaway éves közgyűlésén. Buffett cégének alelnöke, Charlie Munger azonban világossá tette, hogy ő sem rajongó.

Warren Buffett

Warren Buffett

Munger azt mondta, „nem kedveli az emberrablók és zsarolók számára oly hasznos valutát”, majd a kriptovaluta fejlesztését „undorítónak és a civilizációs érdekekkel ellentétesnek” minősítette.

Ezek a megjegyzések jelentősen eltérnek a virtuális érmékről, mint más hírességek beszámolói. Mark Cuban és Elon Musk milliárdosok hatalmas lehetőséget látnak a kripto-piacban, és mindketten sokszor nyilvánosan felkarolták a pénznemet. 

Képek és információk forrása:
www.fool.com
www.cnbc.com
www.pexels.com