Skip to main content
Tagadhatatlan, hogy a futball napjaink egyik legsikeresebb és legjövedelmezőbb sportja a világon. Sok befektető döntött úgy, hogy jelentős összeget invesztál egy csapatba, és ebből napjaink legnagyobb sztárjai sem maradhattak ki.

LeBron James, Natalie Portman és Guy Fieri között nem feltétlenül sok a közös vonás, kivéve persze rendkívüli karrierjük. Viszont mindhárman rendelkeznek tulajdoni részesedéssel különböző nagy szabású futballcsapatokban. Ez nem ritka, mivel hatalmas a hírességek listája, akiknek futballcsapata van.

Sokan csak kis részesedést birtokolnak a klubokban, míg mások saját csapattal is rendelkeznek. Például LeBron James az angol Liverpool FC tulajdonosi csoportjának része, Ryan Reynolds és Rob McElhenney pedig nemrég megvásárolták az angol futball ötödik osztályában játszó walesi csapatot, a Wrexham A.F.C.-t.

LeBron James

LeBron James

Will Ferrell a Major League Soccer Los Angeles-i futballklubjának egyik nagy részvényese, Matthew McConaughey az Austin FC, Drew Carey pedig a Seattle Sounders tulajdonosa.

A futballcsapatokat birtokló hírességek közt viszont van olyan, akik már nem vesznek részt klubok vezetésében. Például Carmelo Anthony, a Puerto Rico FC tulajdonosa volt, egészen addig, míg a csapat teljesítménye le nem romlott. Elton John szintén több klubbot birtokolt, mint például az LA Aztecsek és a Watford F.C. csapatok.

Egy futballcsapat (vagy annak egy része) birtoklása nem feltétlenül a legstabilabb befektetés a világon, viszont a nagy rizikó sokszor nagy profittal is jár.

Képek és információk forrása:
www.yahoo.com
www.marca.com
www.pexels.com