Skip to main content
Will Ferrell neve valószínűleg senkinek sem ismeretlen aki szereti a humoros filmeket. A sztár elsőként az NBC Saturday Night Live műsorában tűnt fel, mint fellépő humorista. Ferrell később olyan filmekben vállalat főszerepet, mint a Diszkópatkányok, Sulihuligánok, Mi a manó?, , Taplógáz, Felforgatókönyv, Jégi dicsőségünk, Fél-profi vagy a Pancser Police. Kevesen tudják viszont, hogy a befektetések világában is jelen van a híres színész.

Nem cáfolva meg magát, Will Ferrell a piacon is annál marad amihez a legjobban ért, azaz a humorhoz. 2007-ben saját weboldalt készített Funny or Die néven Adam McKay segítségével. Az oldal főként rövidebb filmeket gyárt főként komédia kategóriában, melyekben sok híresség megfordult már. Az oldal több olyan műsort készített, mely felkerült például a Comedy Central TV csatornára, illetve volt olyan, mely Emmy Díjban is részesült.

Will maga is sok szerepelt vállalat a csatornán, nem csak mint alapító, hanem mint színész és producer is egyben. Később partneri kapcsolatot kötött az HBO-val, így olyan híres műsorokat is kiparodizálhatott, mint a Trónok Harca. A műsor sikerét tetőzte, mikor az akkori amerikai elnök, Barack Obama is megjelent egy epizódban, melyet több, mint 11 millióan tekintettek meg.

Will Ferrel

Will Ferrell

A Funny or Die 2016-ban végül piacra került, és az AMC felvásárolta a részvények nagy részét körülbelül 300 millió dollár értékben, viszont Will Ferrell továbbra is megmaradt, mint producer a cégnél.

Will Ferrell vagyonát 160 millió dollárra becsülik.

Képek és információk forrása:
www.juststartinvesting.com
www.insider.com
www.celebritynetworth.com
www.esquire.com