Skip to main content

Elton John, vitathatatlanul az egyik legjobban elismert és legsikeresebb szólóművész. A hírességnek igen eseménydús karrierje volt, számos olyan slágerrel, melyeken generációk nőttek fel. Manapság Elton John nettó értékét 500 millió dollárra becsülik, így ő az egyik leggazdagabb híresség a világon.

Miután 1967-ben belépett a zeneiparba, a brit énekes és dalszerző nagyon gyorsan hatalmas sikert ért el. Noha Sir Eltont a világ minden tájáról ismerték zenéjével és jótékonysági adományozásával, kevesen tudják, hogy ő is lelkes befektető.

Elton John

Az 1970-es évek közepén kezdte befektetési karrierjét. Kevesen tudják, hogy Sir Elton lelkes focirajongó a mai napig, és gyerekkora óta követte a Watford-ot. 1976-ban a klub elnökévé és igazgatójává válva kulcsfontosságú szerepet játszott a klub sikerében. 1970-es ,80-as években  jelentős összegeket fektetett be a csapatba, amely jelentősen hozzátettek a további sikereikhez. Az évek során Sir Elton számos szenvedélyével kapcsolatos fizikai eszközbe fektetett be, többek között autókba és zongorákba, de nem volt igazán meglepő, amikor bejelentették, hogy a Gobbler-be is befektetett. 1,75 millió fontot fektetett be 2012-ben az akkori legfrissebb tech induló vállalkozásokba LA-ben.

Noha a labdarúgás és a zene egyértelműen Sir Elton fókuszpontja, 2017-ben egy lépést tett a kényelmi zónáján kívül, amikor bejelentette, hogy befektet a „kulturális mesterséges intelligencia adatplatformjába”,a Qloo-ba. Lényegében a Qloo összegyűjti a nyilvánosan elérhető adatok sokaságát, feldolgozza azokat, majd felhasználja, hogy betekintést nyújtson a fogyasztói ízlésbe az étkezéstől kezdve a divatig.

2017-ben  Elton bevétele meghaladta a 6,5 millió dollárt, melynek szerves részét képezte a Qloo és az AXA Strategic Ventures. Ezen projekthez csak később csatlakozott a művész, pontosabban az AXA másik híres befektetője, Leonardo DiCaprio, után aki egy évvel korábban fektetett be 4,5 millió dollárt a cégbe.

Elton John-t talán a legtöbben az egyik leghíresebb daláról ismerhetik meg: Az Oroszlánkirályban elhangzott Can you feel the love tonight oscar-díjas számáról. 

Képek és információk forrása:
https://blog.growthfunders.com
https://wealthygorilla.com
https://www.wealthry.com
https://www.eltonjohn.com