Skip to main content
LeBron James egy amerikai profi kosárlabdázó és vállalkozó, akinek nettó értéke 480 millió dollár. Minden évben James mintegy 40 millió dollárt keres az NBA-től és körülbelül 55 millió dollárt  támogatásokból. Gyakran, minden idők legnagyobb kosárlabdázójának emlegetik, amelynek eredményeként sűrűn hasonlítják össze Michael Jordan-nel. A király azonban, nagyon ügyes az üzleti életben is a játék mellett.

A Nike, az Adidas és a Reebok is úgy gondolta, hogy a LeBron megszerzése stratégiailag kivételesen fontos lépés a piacon. Licitháború indult érte 18 éves korában. A legnagyobb ajánlatot a Reebok tette neki, de James végül a Nike-val kötött szerződést, mert úgy gondolta, hogy hosszabb távon jobban jár velük. Hogy mennyire igaza lett, mi sem bizonyítja jobban, hogy most már élete végéig szóló szerződésben áll a pipás céggel.

LeBron James

Később kiderült, hogy ez az élettartamú üzlet mintegy 1 milliárd dollár értékű volt. 2008-ban megállapodást kötött a Beats By Dre fejhallgató népszerűsítéséért, cserébe az akkori társaság kisebbségi részesedése ellenében. Habár nem ismeretes pontosan, hány részvény volt a tulajdonában, elegendő volt ahhoz, hogy 30 millió dollárt  kapjon, amikor az Apple megvásárolta a Beats By Dre-t.

2011-ben James kisebbségi részesedést szerzett a Liverpool FC-ben, egy angol Premier League labdarúgó klubban. Azóta a futballklub értéke óriási mértékben megnőtt és ezáltal, LeBron befektetésének értéke is ötszörösére növekedett. ( A LeBron részesedése legalább 40 millió dollárt ér. )

Lebron James – Beats By Dre promójában

2012-ben befektetett a Blaze Pizza Franchise-ba. James kezdeti befektetési összege ismeretlen, de állítólag két franchise hely tulajdonjogát is átadták neki. Forbes szerint most 21 franchise tulajdona van. 2018-ban közreműködött hírességek, Aronold Schwarzenegger, Cindy Crawford és Lindsey Vonn társaival, hogy létrehozzák a Ladder egészségügyi és wellness társaságot. A cég nagy teljesítményű sportkiegészítők készítésére szakosodott, és segíti a sportolókat a fitnesz célok elérésében.

James-nek ezen kívül is számos szponzori megállapodása van például a  Coca-Cola-val, az Intel-el, Verizon-al, Kia Motors-al stb. Mindezek mellett hatalmas ingatlanok és luxusautók bővítik vagyonát. Ekkora vagyon mellett, fantasztikus nyugdíjas évek várnak rá, ha arra kerül a sor.

Képek és információk forrása:
https://www.celebritynetworth.com
https://hack-a-gm.blog.hu
https://www.msn.com
https://www.cultofmac.com
https://www.businessinsider.com
https://sportsshow.net