Skip to main content
Az elmúlt két hónapban három MLS-csapat is bővült új tagokkal, na de nem játékosok hanem befektető celebek formájában. A legújabb, a texasi Austin FC nem kisebb filmsztárral, mint  Matthew McConaughey-vel gazdagodott, aki nem kevés pénzzel szált bele a sportba.

A színész nem az első és nem is az utolsó aki meglátta a potenciált a sportágban. Bár Matthew igen nagy foci rajongó, és elmondás szerint maga is versenyszerűen játszott fiatalként, mégis inkább a sportág értékének rohamos növekedése az amit meglátott benne. Az MLS jelenlegi értéke több mint 240 millió dollár és szakértők szerint az idei év végére – az újabb csapatok megjelenésével – még nagyobbra fog ugrani ez a szám.

Matthew McConaughey

A ligában már több sztár pénze is megfordult. Júliusban a Houston Rockets egyik sztárja James Harden egy kisebb részesedést vásárolt a Houston Dynamoban. Néhány héttel később a Seattle Sounders bejelentette saját hírességekkel teli befektetői csoportját, köztük Macklemore-al, Ciara val és a Seattle Seahawks játékosával, Russell Wilson-nal.

Az MLS gyorsan bővült az elmúlt években. Idén már a 24. új csapat a FC Cincinnati franchise kezdi meg játékát a szezonban. Később tervben van 2 új liga is, egy Miami-ban, egy pedig Nashville-ben. A szakértők pedig reménykednek, hogy a sportág elterjedése igen sok hírességnek fogja majd a jövőben felkelteni a figyelmét.

Képek és információ forrása:
www.bloomberg.com
www.flasports.com
www.mlssoccer.com