Skip to main content
Carmelo Anthony a Nuggets csapatának játékosaként kezdte pályafutását, és sikeres karriert futott be az NBA-ben. Bár a kosárlabda szinte mindent megadott a számára, mégis kevesen tudják, hogy az üzleti életben is aktívan tevékenykedik a sztár. Mint kiderült, Carmelo Anthony is képzett vállalkozó, aki bölcs befektetéseket hajtott végre az üzleti szférában.

Carmelo társalapítója többek közt a Melo7 Tech Partners LLC-nek. Ez a vállalat főként a digitális médiaiparban tevékenykedik, mint befektetői társulat. A Melo 7 főként új fogyasztói technológiai megoldásokat és internetes vállalkozásokat finanszírozza. Partnerével, Stuart Goldfaral együtt vezették a céget, és vásárolták fel a Vice Sports Clubhouse-t is később. Viszont Carmelo sokszor önállóan lépett fel egyes üzleti ügyletekben.

Carmelo Anthony

Carmelo Anthony

A sztár felvásárolt egy profi sportcsapatot, a Puerto Rico Football Club-ot, illetve a méltán híres Jordan márka is igen jó pénzforrást jelent számára. Szinte már kötelező, hogy a nagyobb sztárok a filmiparban is megjelenjenek. Carmelo Anthony szintén meglátta a potenciált a nagy sikerű mozifilmekben, így nem kevés pénzzel támogatta a Nickelodeon egyik legsikeresebb mozifilmjét, a 2016-os Tini Nindzsa Teknőcöket. A sztár emellett a filmben is feltűnt.

Emellett 2003-ban hatéves szerződést írt alá a Jordan cipőmárkával, amely 3,5 millió dollárt fizet neki a partnerség időtartama alatt. Az első, a partnerség keretében megjelent cipő a Jordan Carmelo 1.5 volt 2004-ben, majd ezt követte a dedikált Melo széria.

Carmelo Anthony nettó vagyonát 160 millió dollárra becsülik.

Képek és információk forrása:
www.moneyandmarkets.com
www.moneyinc.com