Skip to main content
A Forbes elemzői igen sokat foglalkoznak napjaink legnagyobb befektető celebeinek vizsgálatával. A legtöbb szakértő egyértelműen úgy látja, hogy a sztárok nagy része saját területén belül szeret mozogni, ha invesztálásról van szó. Viszont sokan látnak valamilyen trendet a hírességek körében, méghozzá a Tech befektetések területén.

Ha celeb befektetőkről van szó, talán az egyik leghíresebb (és egyben legsikeresebb) példa Ashton Kutcher, aki elsőként kezdett nagy sikerű alkalmazásokba fektetni. A világ egyik legnagyobb színésze, Leonardo DiCaprio is megtalálta az egyik legzöldebb befektetést, a Princeville Capital-nál.

A Forbes elemzői úgy látják, hogy a sztárok az utóbbi években főleg fintech vállalatokba fektetnek. Például Jennifer Lopez és vőlegénye, Alex Rodriguez nemrég befektettek az Acorns-ba, egy takarékossági alkalmazásba, amely banki alternatívaként működik. Az alkalmazás sikerébe a U2 frontember, Bono, valamint Kevin Durant kosárlabda-csillag is beugrott.

Jennifer Lopez az Acorns-ról

Jennifer Lopez az Acorns-ról

A teniszsztár, Venus Williams Ellevest-be történő befektetése is tovább erősíti ezt a sort, Manny Pacquiao világhírű bokszoló pedig saját kripto valutába fektetett, mellyel saját termékeit árusította.

A Forbes adati szerint a hírességek nagyjából 2 milliárd dolláros technológiai kollektív beruházását hajtottak végre az elmúlt években és ez a trend csak tovább erősödik. Az elemzők úgy vélik, hogy a fintech piac egyre több celeb befektetőt vonz be.

Képek és információk forrása:
www.forbes.com