Talán nem kell bemutatnunk az egyik legismertebb és legidőtállóbb bandát a rock történelmében. A 4 fős rock zenekar, a U2 1976-os alapítása óta szinte mindenhol megfordult már a világon. Páratlan zenéjük mellett hihetetlen karitatív tevékenységeikről és segélykoncertjeikről híresültek el.

A befektetés világában is ezen a téren mozog a csapat frontembere, Paul Hewson, azaz Bono. 2004-ben alapította meg a zenekarral  az Elevation Partners kockázati tőketársaságot, mely mintegy 500 milliárd forinttal támogat különféle média, technológia és szórakoztatóipari vállalkozásokat.

Paul Hewson

2010-ben 1,5%-os tulajdonrészre tett szert a Facebook-nál egy 120 milliárd dolláros befektetés értékében, mellette pedig a DropBox alkotóinak nyerte el a bizalmát, nem kevés összegért. A két befektetés 600 millió dollár haszont hozott vissza két év alatt az együttesnek.

Továbbá az énekes támogatta a Yelp utazási tanácsadó vállalkozást, a Vamo-t és a Sonos elektronikai csoportot. Végül pedig 2006-ban 300 millió dollárért bevásárolták magukat a Forbes médiavállalatba.

Forrás:
www.startuponline.hu