Skip to main content
Shaun White egy amerikai profi snowboardos, gördeszkás és zenész, aki leginkább a sportokban elért eredményeiről vált ismerté. Kevesen tudják viszont, hogy a kétszeres olimpiai aranyérmes sportolói karrierjét is lenyűgöző pénzügyi portfólió díszíti. Lássuk, hogyan és persze legfőképpen miből is csinált dollár milliókat Shaun White, a téli olimpiák mellett.

A mostani fényűző életmódja ellenére White nem nőtt fel gazdagként. Édesanyja pincérnő volt, apja pedig egy kaliforniai közmű társaságban dolgozott. De snowboardos karrierje mindezt megváltoztatta. A sztár ma már a már mindent elért, kezdve a globális vállalatokkal kötött szerződéseken át, egészen a niche cégekig kötött kapcsolatokkal (mint a GoPro).

Shaun White

Shaun White

Sportolói sikere hatalmas nettó vagyont eredményezett, nagyjából 20 és 40 millió dollár között. Shaun ezzel a leggazdagabb téli olimpikonok közé tartozik. Pénzét viszont nem szórja el, hanem okos befektetések révén tartja fenn vagyonát. Az extrém sportoló az ingatlan szektorban kezdte meg befektetői pályafutását, ahol házakat vásárol és újít fel, értékesítés céljából.

A Variety szerint White 2017-ben számos felújított ingatlant adott eladásra, többek között:

  • Egy kaliforniai Encinitas-házat 7,8 millió dollárért hozott forgalomba
  • Hollywood Hills West kastélya 6,7 ​​millió dollárért kelt el
  • New York-i penthouse, amelyet 2,8 millió dollárért hozott forgalomba
  • A kaliforniai Carlsbad négy hálószobás háza pedig 1,075 millió dollárért kelt el

De még mindig rengeteg otthona maradt számára és persze eladásra:

  • A Park City, Utah társasház
  • Egy Malibu-ház
  • Egy újonnan vásárolt 1,6 millió dolláros Laurel Canyon ház

Shaun emellett a Mammoth Resorts nevezetű üdülőtársaságban is részesedést vásárolt. Szakértők szerint a vállalat bevétele a sztár befektetése óta többszörösére nőtt.

Képek és információk forrása:
www.money.com
www.si.com
www.today.com