„A tiszta levegő, a víz és az élhető éghajlat elidegeníthetetlen emberi jogok. És a válság megoldása nem a politika kérdése, hanem a saját túlélésünk kérdése. “

            Az Oscar-díjas és többszörös Golden Globe-díjas amerikai színész neves környezetvédelmi aktivista is, aki az egyik legkiemelkedőbb élharcosa a klímaváltozás ellen szorgalmazott lépéseknek. 1998-ban DiCaprio megalapította saját alapítványát az LDF-et. Az LDF olyan megoldásokat hajt végre, amelyek elősegítik a veszélyeztetett ökoszisztémák egyensúlyának helyreállítását, biztosítva a Föld minden lakosának hosszú távú egészségét és jólétét.

            Azóta a Leonardo DiCaprio Alapítvány (LDF) foglalkozik napjaink legsürgetőbb környezetvédelmi kérdéseivel.  Az Alapítvány fokozatosan jelentős támogatási műveletet hajtott végre, 2010 óta több mint 80 millió dollár támogatást ítél oda, 200-nál több nagy hatású projektet finanszírozott Ázsia 50 országában, Amerikában, Afrikában, Északi-sarkvidéken, Antarktiszon és mind az öt óceánon. Az első nagyszabású természetvédelmi támogatás 2010-ben történt meg, amikor az LDF 1 millió dollárt adományozott Nepálban egy innovatív tigrismegőrzési projekt kibővítésére. 2014-ben “Óceánjaink” konferencián az LDF 7 millió dollárt ígért a tengeri természetvédelmi kezdeményezések finanszírozására.

2015-ben 15 millió dollárnyi támogatást hirdetett, innovatív szervezetek és az élvonalbeli környezetvédelmi projektek finanszírozására, amelyek célja a bolygó jövőjének megőrzése és védelme. 2016-ban Leonardo több mint 15 millió dollárnyi támogatást hirdetett ki, egy sor, új projekt támogatására – az illegális halászat nyomon követésére szolgáló technológia, az Indonézia és az Amazonas esőerdők fokozott védelme, valamint a 100% -ban megújuló energiára áttérő helyi közösségek támogatása érdekében. Mindezek mellett, még számtalan projekthez adta nevét és támogatását.

Napjainkban viszont egy új, nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán dolgozik, amiben Laurene Powell Jobs és Brian Sheth milliárdos befektetők is társai, írja az MTI. Leonardo DiCaprio azt mondta a szervezetről, hogy az „egy új, nagyobb és rugalmasabb platform, amely megosztja forrásait, szakértelmét, és a megtervezi legjobb programokat, amelyek valódi változást hozhatnak világszerte”.

Képek és információk forrása:
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/
https://www.leonardodicaprio.org
https://hu.wikipedia.org