Skip to main content
Warren Buffett szerint veszélyes, Mark Cuban pedig oda van érte. Az NFT világa megosztott az elemzők körében, viszont a celebek így is az egyik legnagyobb befektetőknek számítanak az online „termékekben”. 

Korábban már beszámoltunk arról mi is az az NFT, azóta pedig már szinte mindenhol ez folyik. Rengeteg kiemelkedő híresség látta meg a lehetőséget benne, így mutatunk is párat:

Snoop Dogg

Egy elemzői weboldal megállapította, hogy  a hírességek közül Snoop Dogg rendelkezik a legtöbb NFT-befektetéssel. A jelentések szerint ő az egyik legbefolyásosabb NFT-celeb. Meglepő módon a rapper a Dogecoin korai promóterei közé tartozott, és a Sandbox Game-szel is együttműködött új kriptovalutákban. Ezenkívül együttműködött Chris Torres-szel a NyanDogg kollekció elindítása érdekében. Összesen 24,9 millió dollárt fektetett NFT-be.

Steve Aoki

Steve Aoki amerikai electro house zenész, lemezproducer, D.J. és zenei vezető. Összesen 1,7 millió dollárt költ NFT-re. Steve Aoki kollekciójának legértékesebb darabjai a BAYC #118 és a Cryptopunk #8705. Összesen 794 NFT-je van. 

Marshmello

A Marshmello teljes hozzájárulása 780.000 USD az NFT piacban. Befektetett már a Cryptopunks, BAYC és Veefriends kollekciókba. Portfóliója körülbelül 120 NFT-t tartalmaz, köztük 11 NFT-t a Gremplin Cryptoadz gyűjteményéből. 

JAY-Z

Jay-Z összesen 711.000 dollárt fektetett be az NFT-be. A rappernek van egy egyedi Cryptopunk #6095 kollekciója , egy Portréja és egy Sneaker az RTFKT Cryptopunks Projectből, az NFT világában kiemelkedő kollekciók kaptak helyet a sztár portfóliójában. Tízezer egyedi tornacipőt készítenek az eredeti Cryptopunks projektben. 

Képek és információk forrása:
www.nftculture.com
www.therichest.com
www.djmag.com
www.bsc.news
www.theguardian.com
www.marca.com