Skip to main content
Az NFT, azaz a „nem-helyettesíthető token” úgy látszik a legújabb mánia a befektetők világában. Az NFT nem más, mint egy egyedi, mással nem becserélhető digitális termék, amiből csak egyetlen létezik. A jelek szerint a sztárok figyelmét is felkeltette az új trend, és hamar az egyik legújabb befektetési hobbi lett a hírességek körében. 

Az NFT lényegében valamilyen digitális eszköz tulajdoni lapja, eredetiségigazolásra szolgáló „okmány”. Érdekessége, hogy kizárólag kriptovaluta képében árusítható. Jelenleg az Ethereum a fő háttere az NFT-nek, a kereskedés is elsősorban itt zajlik, de a tokenek mára több blokkláncon is elérhetőek.

Pár NFT akvizíció:

  • közel hárommillió dollár kriptovalutát ért a Twitter tulajdonosának első bejegyzése,
  • 5.434.500 dollárért kelt el NFT-ben a világháló eredeti forráskódja,
  • 600 ezer dollárt adtak a Nyan Cat macskás animált gif-mémért,
Eminem fél millió dolláros NFT-je

Eminem fél millió dolláros NFT-je

Az Autograph NFT ügynökség, melyet Tom Brady atléta alapított,  különösen nagy sztárerővel rendelkezik, és új finanszírozást biztosított kriptobefektetők számára. A startup nemrégiben lezárta a 170 millió dolláros Series B befektetési körét Andreessen Horowitz és Kleiner Perkins vezetésével. 

Az Autographnak van néhány korai partnere, főként a sportvilágban, de a nevek a saját sportágaik leghíresebb sportolóit képviselik, köztük Bradyt, Tiger Woodst, Simone Bilest, Derek Jetert, Naomi Osakát, Usain Boltot, Wayne Gretzkyt és Tony Hawkt.

Nem tudni, hogy a kriptovaluta trend mikor, hogyan is fog alakulni. Viszont az NFT láz csak most kezdődik, és nem csodálkoznánk ha a jövőben irreális áron kelnének el ezen virtuális termékek.

Képek és információk forrása:
www.helloxiaomi.hu
www.nftndx.io
www.techcrunch.com