Skip to main content
A világ egyik leghíresebb színésze, és a világ egyik legismertebb rapper-e közös befektetésbe kezdett. Jay Z és Will Smith a közelmúltban befektettek egy startupba, hogy segítsenek az alacsony jövedelmű amerikaiaknak lakástulajdonossá válniuk.

A Landis Technologies célja, hogy segítsen a bérlőknek hitelt felépíteni addig, amíg nem tudnak lakást venni. A közelmúltban a cég 165 millió dollárt gyűjtött be egy befektetői csoporttól, amelyben Jay Z és Will Smith befektetői társaságai is szerepeltek.

A céget Cyril Berdugo és Tom Petit alapította, akik azon leendő lakástulajdonosok segítésére összpontosítanak, akik jelenleg nem engedhetik meg maguknak a vásárlást. A cég működése igen egyedi: A Landis megvásárolja a lakást, bérbe adja az ügyfélnek, amíg az nem jogosult jelzáloghitelre, majd a bérlő lehetőséget kap arra, hogy előre meghatározott áron visszavásárolja a lakást az első beszerzéstől számított két évig.

Jay-Z és Will Smith

Jay-Z és Will Smith

A koncepció innovatív átfordítása a bérbeadási modellnek, amely már néhány éve jelen van. A Landis átfogó szolgáltatásokat is nyújt ügyfelei számára, beleértve a pénzügyi tanácsadást és a hiteljavítási segítséget. Nem csak kitűnő befektetés, hanem nemes cél is amit a Landis Technologies és ezzel Will Smith és Jay-Z is képvisel. 

Képek és információk forrása:
www.becauseofthemwecan.com
www.106tbcradio.com
www.hooverbuildings.net