Skip to main content
A kriptovaluták terjedéséhez radikálisan hozzájárultak napjaink legnagyobb sztárjai. A hírességek főként az új NFT-k miatt kezdtek bele az online pénznemek támogatásába, melyek már olyan területekre is eljutottak, mint például Indonézia.

Warren Buffett nem támogatja ezt a trendet, sőt kifejezetten negatív véleménye van az online valutáról. Ennek ellenére a befektetők többsége jó lehetőségnek látja a kriptot, mint a jövő egyik leginnovatívabb pénznemét. 2020 és 2022 között Indonéziában a lakosság csaknem 4%-a választotta az érméket, mint fő befektetés és ez főként a celebek jelenlétének köszönhető.

Ez a növekedés új szemléletet alakított ki a kriptobefektetések irányába, különösen a mainstream médiában. A kriptovaluták növekvő vonzerejének egyik példája az indonéz hírességek és influencerek részvétele. Olyan személyek, mint Joe Taslim, egy világméretű indonéz színész, valamint Jessica Iskandar és Shandy Aulia indonéz modellek és színésznők jelentősen felpörgették a piacot.

Jessica Iskandar

Jessica Iskandar

Vannak celebek, akik saját valutát is készítettek. Ezek a: CG (VCG), Asix (ASIX) és az I-Coin (ICN).

Emellett megjelent a BOTX, mely az első híresség token Indonéziában, és célja, hogy az első decentralizált másoláskereskedési platform legyen a kriptográfia számára Indonéziában. A virágzó kripto- és NFT-trendek miatt az influencerek és a hírességek elkezdték létrehozni saját NFT- és kriptovaluta projekteiket Indonéziában és a felmérések szerint ez a trend a jövőben csak tovább nő.

Képek és információk forrása:
www.cointelegraph.com
www.elitehavens.com