Skip to main content
Manapság igen sok sztár dönt úgy, hogy jótékony célra használja fel pénzét. Sokak egészséges életmódba, vagy városfejlesztésbe fektettek, viszont egy újabb befektetés is feltűnt a celebek körében: az oktatás.

George Clooney, Don Cheadle, Mindy Kaling, Eva Longoria és a Creative Artists Agency igazgatói egy valószínűtlen cél érdekében fogtak össze: egy új állami iskola megvalósításába LA-ben. A Roybal Film- és Televíziós Produkció Iskolának nevezett edukációs központ állítólag javítja az oktatási színvonalat Hollywoodban. A központ operatőrök, képeffektusok és mérnökök képzésére fog specializálódni, ami illik a nagyváros portfóliójába.

George Clooney, Kerry Washington, Don Cheadle és Mindy Kaling

George Clooney, Kerry Washington, Don Cheadle és Mindy Kaling

Jill Cowan, a New York Times egyik írója szerint a sztárok befektetése kritikus fontossággal bír az amerikai edukációs rendszerben, mivel Hollywood területén kevés az olyan iskola, mely mindenki számára effektív képzést biztosít.

Nagyon sok előnye van befektetni Los Angeles helyi iskoláiba a régió egyik legnagyobb, legmagasabb profilú, legegyedibb iparának érdekében.  Manapság sok vita folyik a közoktatásba történő befektetésről, mint munkaerő-kezdeményezésről, viszont nem tagadhatjuk, hogy egy igen nemes cél egy ilyen központ támogatása.

Képek és információk forrása:
www.kcrw.com
www.hollywoodreporter.com