Skip to main content
A FabricNano, a brit biotechnológiai start-up, amelyet Biz Stone és Emma Watson támogat, sikeresen 12,5 millió dollárt gyűjtött össze első finanszírozási fordulója alatt.

A finanszírozási kört az Atomico, az európai kockázatitőke-társaság vezette, és más befektetők, például a Backed, a Hoxton Ventures és az Entrepreneur First. Az Atomico több mint 4 milliárd dollár kezelt vagyonnal rendelkezik, a technológiai szektor több, mint 100 csapatával együttműködve.

A FabricNano-t 2018 végén, az Entrepreneur First program keretében alapították, a bioipari forradalmasítására, lehetővé téve a gyártók számára, hogy környezetbarát technológiákat használjanak fel termékeik gyártása során.

Emma Watson, színésznő és aktivista

Emma Watson, színésznő és aktivista

A cég a biokémia procedúrái mérvadóak lehetnek a gyógyászatban és számos más ipari területeken. A biotechnológia szektor piaci értéke ma már elérte a 300 milliárd dollárt, viszont szakértők szerint még az idei évben 4%-kal fog emelkedni a terület értéke.

Több nagy jelentőségű híresség is finanszírozta a cég elindítását, köztük Biz Stone (a Twitter társalapítója), Emma Watson (színésznő és aktivista), Alexander Moscho (a Bayer korábbi vezérigazgatója) és Vijay Pandurangan (a Twitter mérnöki webhelyének vezetője).

Képek és információk forrása:
www.greenqueen.com.hk
www.fabricnano.com
www.gritdaily.com
www.pexels.com