Skip to main content
George Clooney közismert hollywoodi színészi karrierjéről, politikai aktivitásáról, valamint humanitárius munkájáról. Azt viszont kevesen tudják, hogy a világ egyik leggyorsabban növekvő tequila-márkája, a Casamigos is a nevéhez fűződik, amit saját szórakoztatásukra alapítottak 2013-ban két barátjával. A Casamigos (magyarul: barátok háza) egy privát tequilaként indult, ami kezdetben csak az alapítók barátai és családtagjai számára volt elérhető.

George Clooney egy átmulatott mexikói éjszaka után megkérdezte Cindy Crawford férjétől, hogy miért nem főznek inkább saját tequilát. A páros két évet szánt arra, hogy megtalálja a tökéletes receptet. Több, mint 700 minta megkóstolása után leltek rá a végleges verzióra. Fő szempont volt, hogy mértéktelenül tudják inni egész nap, ne kaparja a torkot, és pláne ne okozzon másnaposságot.

 Rande Gerber és George Clooney

A tequilát jelenleg 20 különböző országban árulják, és az egyik leggyorsabban növekvő márka lett. Egy 7,5 decis üveg 45-55 dollárba, azaz 12500-15200 forintba kerül. Mielőtt észbe kaptak volna, már be is került az ital a kereskedelmi forgalomba. Először 1000 üveggel szállítottak Nagy-Britanniába, majd egy amerikai viszonteladóval találkoztak és Casamigos néven piacra dobták a márkát.

A Casamigos-t 2017 júniusában az alkoholgyártó brit multi Diageo-nak adták el 1 milliárd dollárért, azaz 277 milliárd forintért. Clooney ezzel a világ egyik legsikeresebb színész befektetőjévé lépett elő, továbbá az eddig sem csekély vagyonának értéke hirtelen megtöbbszöröződött.

Források:
https://www.origo.hu
https://www.portfolio.hu
https://24.hu
www.thedrinksbusiness.com
www.thespiritsbusiness.com
www.urban-drinks.de