Skip to main content
Robert John Downey Jr. neve valószínűleg kevés embernek hangzik ismeretlennek. A sztár 2008-ban megformálta az ikonikus Marvel hős, a Vasember figuráját, ami meghozta számára a világhírnevet. A színfalak mögött Robert Downey Jr. a befektető életben is aktívan tevékenykedik, főként a digitális médiában.

Saját befektetési társasága, a Downey Ventures főként a médiaiparban tevékenykedik. A sztár később Susan Downey segítségével alapította meg a társaság egyik kisebb szegmensét, a Team Downey-t,  mely főként film- és televíziós műsorok finanszírozásával foglalkozik. A Team Downey digitális részlege online videójátékokat is készít.

Robert John Downey Jr

Robert John Downey Jr

A tavalyi évben a sztár viszont egy teljesen új szektorban tett nem kevés összeget. A rovartenyésztéssel foglalkozó Ÿnsect azt írja, hogy C sorozatának finanszírozását 372 millió USD-re terjesztette ki, köszönhetően az Upfront Ventures és a filmsztár Robert Downey Jr. támogatásának.

Robert Downey Jr. sikeres befektetései közé tartozik még a MasterClass webhely, amely interaktív és videó tanfolyamokat kínál a felhasználók számára. Az oldalon olyan sztárok videói és tanfolyamai is megtalálható, mint Christina Aguilera, Dustin Hoffman, Annie Liebowitz, James Patterson, Kevin Spacey, Serena Williams vagy Usher.

Képek és információk forrása:
www.undercurrentnews.com
www.bloomberg.com
www.wsj.com
www.ew.com
www.geektyrant.com