Skip to main content

Serena Jameka Williams egy amerikai profi teniszező és négyszeres olimpiai bajnok. Egyike azon kevés teniszezőnek, akiknek sikerült teljesíteniük az ún. „Non-Calendar Year” karrier Grand Slamet, azaz sikerült mind a négy nagy tornán diadalmaskodni. De Serena nem csak a sportból termel magának bevételt, hanem nagyon ügyes vállalkozó is.

2014-ben elindította a Serena Ventures-t. A Serena Ventures a korai szakaszban működő vállalatokra összpontosít, és lehetőséget ad nekik a fejlődésre. Ahogy növekednek, remélik, hogy mentorálni tudják majd a fiatal alapítókat és a vállalkozásokat a következő szintre tudják emelni. A Serena Ventures kiterjeszti a cégek közti kapcsolatokat és ösztönzi az együttműködést a társaságok között, ezzel egy hatalmas partneri hálózatot kialakítva.

Serena Williams

A Williams jelenleg több mint 30 cégbe fektet be, ideértve a kizárólag nőkkel foglalkozó helyet, a The Wing-et és a fekete tulajdonú társaságot, a Mayvenn-t. Mindezek mellett 2018-ban létre hozta saját márkáját a Serena-t. A márka a kényelem és a ragyogás egyedülálló kombinációjára összpontosít, akár 3XL-es méretig bezárva. A pozitív testkép Williams személyes keresztes hadjáratának, valamint professzionális márkájának a része.

2019-től Serena Williams nettó vagyona becslések szerint körülbelül 180 millió dollár. Serena karrierdíja önmagában 88 millió dollár, azaz 50 millió dollárral több, mint bármely más profi női teniszezőé.

Képek és információk forrása:
https://www.blackenterprise.com
https://www.cheatsheet.com
https://hu.wikipedia.org
www.mission.com