Skip to main content
Kevin Spacey Fowler egy amerikai színész, producer és énekes. Spacey színpadi színészként kezdte pályafutását az 1980-as években,sikerét viszont első nagyobb szereplése hozta meg neki, a The usual suspects című filmben. Azóta legtöbben Frank Underwood-ként ismerik, a House Of Cards című nagy sikerű sorozatból. Kevin Spacey, mint sok más híres hollywoodi színész, belevetette magát a befektetők világába, ahol főleg a start-up cégekben találta meg a sikert.

Az Oscar-díjas színész többször beszélt a startupokba való befektetéséről különböző motivációs műsorok és tréningek keretén belül. Az amerikai sztár Münchenben részt vett a Bits and Pretzels konferencián, egy 3 napos eseményen, ahol a startupok és az alapítók megosztják tapasztalataikat és jövőképüket, majd végül az esemény az „Oktoberfest szenzációs fináléjával” zárul.

„Szeretem a jó ötleteket” – mondta a színész. „Nagyon érdekelnek az új technológiák abban a tekintetben, hogy mi történik a szórakoztatóiparban, és hogyan rögzítjük ezt, és hogyan fogjuk megjeleníteni az elkövetkező években. És néha úgy érzem, hogy nem is a technológiába, hanem annak kitalálóiba érdemes befektetni – tehát néha ez az emberekről szól. „

Kevin Spacey

Kevin Spacey

2017-ben a színész, olyan más sikeres celeb befektetőkkel együtt, mint 50 Cent, befektettek a Casper nevezetű matracgyártó vállaltba. Összesen 170 millió dollárt sikerült összegyűjtenie a start-up cégnek, aki intelligens ágybetétek gyártására szakosodott.

Spacey-t napjaink egyek legnagyobb trendje, a virtuális valóság (VR) rohamos fejlődése is megihlette, így ebbe a szektorba is befektetett. A WoofbertVR, mely egy olyan vállalat akik egy virtuális múzeum kialakításán dolgoznak, több ezer dolláros segítséget kaptak a színésztől. Kevin Spacey szerint eljött az idő, hogy a VR technológia legyen a szórakoztatóipar csúcsa. A WoofBertVR jelenleg a Facebook Oculus platformjaként szerepel.

Képek és információk forrása:
www.roadtovr.com
wwww.innovatorsmag.com
choice.npr.org
wallpapercave.com