Skip to main content

Mióta létezik pénz és befektetés mindenki a lehető legjobbat keresi. Ez teljességgel érthető, hiszen miért ne akarnánk megszerezni a „tutit”. Mi sem vagyunk ezzel máshogy, és minket is érdekel a titok. Bár varázslatot nem ígérünk, és éves 20%-os hozamokat sem euróban, de megpróbálunk utánajárni a legjobb megoldásnak, azaz a legjobb befektetésnek.

Mik a lehetőségek?

Klasszikus befektetésnek számít, amikor értékpapírokat vásárolunk meg, és ezek hozamai adják ki a nyereségünket. Számos típusa van az értékpapíroknak, de leggyakrabban a kötvényeket, és a részvényeket szoktuk választani. A két papír jelentősen eltér egymástól, hiszen a kötvény egy relatív alacsony kockázatú eszköz, amely hitelviszonyt testesít meg, addig a részvény magasabb kockázatú, amely tulajdonjogról szól. Természetesen alacsony kockázat alacsonyabb hozamlehetőség, magasabba hozam pedig magasabb hozammal kecsegtet. Aki garanciát szeretne, az mondjon le a magas hozam lehetőségről.

Mi van a futamidővel?

Azt fontos tudni, hogy a befektetésünk futamideje nagymértékben befolyásolja a legtöbb esetben a kockázatot. Minél hosszabb a futamidő, annál jobban csökken általában a kockázat. Ez első sorban a részvényekre érvényes, de azért már értékpapírokra is vonatkozik.

A legjobb befektetéshez meg kell találnunk tehát az ideális futamidőt, amely általában attól függ, hogy milyen portfóliót állítunk össze.

A konkrét lehetőségek

Igazság szerint azt látjuk, hogy a megfelelő papírokat kell megtalálnunk a megfelelő időtávra. Ez azért elég tág fogalom, de attól még igaz. Ezek a legjobb befektetés ismérvei. De hogy konkrétan milyen értékpapírokat vásároljunk? Nos, erre nagyon kevesen tudják a jó megoldást. Valami érdekes azonban megfigyelhető. Ez valahogy úgy van mint a pókernél, sokan csak a szerencsét látják benne, de valahogy mégis szinte mindig ugyanazok az arcok ülnek a végső partiknál. Így azt tudjuk, hogy akadnak olyan emberek, akik valahogy nagyon közel vannak, hogy elérjék a legjobb befektetést. A Sztárbefektetések menüben Te is megtalálod, hogy az igazán sikeres befektetők hova teszik a pénzüket. Bill Gates, Morgan Freeman, Donald Trump, vagy éppen Warren Buffett jó követendő példa lehet számunkra, hogy megtaláljuk a legjobb befektetést.