Skip to main content

Azzal biztosan mind tisztában vagyunk, hogy a megkeresett pénzünket félre kell tennünk, hiszen egyébként nem tudunk előrelépni az életben. Azt is szinte mindenki tudja, hogy otthon tartani a széfben nem érdemes, hiszen a pénz egyre értéktelenedik (inflálódik). Elindulhat hát a keresés, hogy akkor mégis hova tegyük a pénzünket. Most megmutatjuk, hogy miért egy értékpapírszámlán érdemes tartani, tarts velünk!

  1. Messze a legalacsonyabbak a költségek

A számos megtakarítási lehetőség közül mindent kétséget kizárólag az értékpapírszámlánál a legalacsonyabbak a költségek. A mások által sokat emlegetett befektetéses életbiztosítások (unit linked) legalább 3-4-szer akkor költségeket számolnak fel. Azt viszont minden egyes befektetni szándékozó embernek tudnia kell, hogy a költség az állandó. Nem kizárólagosan ez alapján kell választani, de amiatt nem kell aggódnunk, hogy vajon a hozamaink kitermelik-e a költségeinket.

  1. Szélesebb körű lehetőségünk nem is lehetne

Igazság szerint nehéz is pontosan megfogalmazni, hogy mennyi féle lehetőség, befektetési alap, részvény, kötvény, ETF, állampapír és egyéb tételbe fektethetünk. Ha egy lekötött betétből indulunk ki, akkor ott semmilyen beleszólásunk nincsen, hogy mibe fektessék a pénzünket. Ugyanígy a különböző pénztáraknál is, legfeljebb csak a portfóliók között szemezgethetünk. De mi van akkor, ha nekünk meggyőződésünk, hogy a bitcoin mondjuk egy jó befektetés? Akkor bizony ezek a lehetőségek mind kiesnek.

A befektetéses életbiztosításoknál is általában 15-20 általuk összeállított eszközalapból választhatunk, amin ráadásul dupla alapkezelési költséget számolnak fel. Ezek a számok össze sem hasonlíthatóak a több száz, sőt, több ezer választható lehetőséggel, amelyeket az értékpapírszámlán keresztül elérhetünk. Manapság népszerű befektetési célpont, az alternatív energia, elektromos autózás, és egyéb technikai cégek. Természetesen ezt simán tudjuk a saját befektetési számlánkon keresztül választani.

  1. Rugalmasságban is verhetetlen

Előre egyezzünk meg abban, hogy a bankszámla nem befektetés. Az egy likvid pénzügyi termék az azonnali kiadásaink fedezésére. Ha ebben egyet tudunk érteni, akkor nincs is rugalmasabb lehetőség az értékpapírszámlánál. Csak jelezzük a pénzintézet felé, hogy szükségünk van a teljes összegre, vagy csak egy részére, és akár 3-4 napon belül már a számlánkon is van a pénz.

Összegezve, az derül ki ebből a három pontból, hogy az igazán fontos szempontok alapján ez az ideális befektetés számunkra. És akkor, még az adóelőnyökről, a valós szakértői segítségről nem is beszéltünk. Keress fel minket, hogy a legjobbak közül is a legjobb értékpapírszámlád legyen! Mi visszahívjuk, és segítséget nyújtunk amiben csak tudunk.