Skip to main content

Milyen az ideális befektetés? A rengeteg piacon elérhető lehetőséget és ajánlatot látva igazán nehéz lehet kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet. Elég sok szempontot kell mérlegelnünk, és talán nem is fogunk olyan ajánlatot találni, amely minden szempontból megfelelő lenne számunkra. Azonban valamilyen szempontból azonban muszáj döntést hozunk.

Általánosan elmondható, hogy az „ideális befektetés” egy nagyon szubjektív dolog, függ az egyén elképzeléseitől, pénzügyi céljaitól, kockázatvállalási hajlandóságától. Milyen szempontok mentén döntsük el, hogy számunkra mi a legmegfelelőbb?

– Egyéni célok, időbeli távlat: Fontos tudni, milyen célra és időtávra szeretnénk befektetni. Egy új autó vásárlása a cél? Talán a nyugdíjas éveinkre szeretnénk gyűjteni? Valami középtávú kiadást szeretnénk fedezni? Ez mind befolyásolja, hogy milyen befektetésben érdemes gondolkodnunk.

– Kockázati hajlandóság: Mennyire vagyunk hajlandók kockáztatni? Ha nem szeretnénk nagyon, akkor inkább a kötvények és bankbetétek alacsony kockázatú termékei lehetnek vonzóak számunkra, ha pedig bátrabbak vagyunk, akkor érdemes lehet a részvényeket és befektetési alapokat megfontolni.

– Pénzügyi helyzet: Az induláskor rendelkezésre álló tőkénk is befolyásolja a döntést. Egyes eszközosztályok ideálisabbak lehetnek, ha kevesebb a pénzünk, például a befektetési alapok lehetővé tehetik, hogy szélesebb körben diverzifikáljunk. A nagyobb diverzifikáció segíthet csökkenteni a kockázat mértékét is.

– Tudás és tapasztalat: az egyéni szakértelmünk is befolyásolja a döntésünket, hiszen nagyobb eséllyel vágunk bele egy olyan befektetésbe, amiknek minden részletével és kilátásával mélységesen tisztában vagyunk. Ha nem szeretnénk nagyon aktívan kezelni a befektetésünket, akkor érdemes lehet a befektetési alapok vagy ETF-ek felé nézelődni. Sokat jelenthet egy profi szakmai tanácsadó segítsége, ami leveszi vállunkról a szakmai tudás és tapasztalat hiányának terhét.

– Adók, díjak: a végső hozamot befolyásolhatják a különféle adózási és díjfizetési feltételek, így érdemes erről is minél alaposabban tájékozódni.

 

partner bank

Ideális befektetési környezet Ausztriában

Érdemes lehet megfontolni, hogy egy olyan pénzügyi és gazdasági környezetben fektessünk be, amely stabilabb, mint a magyarországi. Nem véletlenül választják egyre többen Ausztriát a befektetésük célpontjául, ugyanis sokkal könnyebb kedvezőbb feltételeket találni egy olyan országban, ahol maga a monetáris politika is jobban kedvez ezeknek.

A linzi központú Partner Bank pont ezért válhatott vezetővé az értékpapírok piacán, hiszen egy modern, emberközpontú hozzáállással, az áltagembereknek is elérhető közelségbe hozza a befektetési lehetőségek széles skáláját.

Mindezt

  • már 100 eurótól

  • magyar nyelven

  • otthonról elérhető ügyintézéssel

  • fix futamidő nélkül

  • teljes likviditással

  • privát banki szolgáltatással

  • maximális átláthatóság mellett

  • 100.000 euróig osztrák betétbiztosítással.

A Partner Banknál lehetősége van letétet nyitni, fizikai aranyat vásárolni és különféle eszközosztályokba is befektetni. Elérhetővé válik a globális értékpapírpiac, ahol a világ legértékesebb vállalatainak értékpapírjait vásárolhatja meg, így közvetlen részese lehet a sikerüknek. Nem kell aggódnia, ugyanis a pénzügyi döntéseknél egy tapasztalt tanácsadó segíti majd, így Önnek nem kell folyamatosan a pénzvilág változásaira és trendjeire figyelnie. A pénzügyi tanácsadójával minden esetben alaposan megvizsgálják a pénzügyi céljait és felmérik a kockázati hajlandóságát is.

Mindenki számára másmilyen tehát az ideális befektetés, egyáltalán nem mindegy azonban, hogy milyen bank ajánlatait mérlegeljük. Egyes bankok jobban, mások kevésbé jobban támogatják az embert, így a befektetések paraméterei mellett a pénzintézet által nyújtott egyéb szolgáltatásokat, feltételeket is érdemes megvizsgálni. A Partner Bank a maga nyugati típusú, ügyfélbarát légkörével az Ön számára is ideális lehet, hogy megtakarításait tovább gyarapíthassa.