Skip to main content

Valóban célravezetőbb a rövid távú pénzügyi stratégia?

 

Ha Ön sem annak a híve, hogy a pénzét párnacihában vagy borítékokban tartja, valószínűleg van egy saját bankja, ahol számlát nyitott. A legtöbb ember megelégszik azzal a bankkal, ahol épp a számlája van, néha talán húzzuk a szánkat a kezelési és egyéb költségek miatt, de ha nincs jó okunk rá, nem szoktunk váltani. A bankunknak is rengeteg ajánlata van, ezeknek pedig rengeteg apró betűs része és szigorú feltétele van. Bár ügyfélként megkaphatjuk, amit szeretnénk, ennek sokszor borsos ára van, elég csak a szükséghelyzetben felvett hitelek teljes hiteldíj mutatóira, a többletköltségekre és az alacsony hozamokra gondolni. A kereskedelmi bankoknak nem érdeke, hogy mi a lehető legjobb feltételekkel érjük el megtakarítási és pénzügyi céljainkat, éppen ezért nem fognak személyre szabott ajánlatokat nyújtani, nem igazítják befektetésünket a pénzvilág trendjeinek változásaihoz, konkrét szakmai tanácsot az alapinformációkon kívül pedig ne is várjunk.

Magyarországon körülnézve azt látjuk, hogy még nincs nagy hagyománya annak a mentalitásnak, hogy az ügyfél pont azért legyen lojális a bankjához, mert kedvező ajánlatokat és feltételeket biztosítanak számára, így eszébe sem jut majd máshova menni, illetve annál több pénzt visz majd oda. Hazánkban jelenleg is a rövid távra szóló stratégiák az elterjedtek, mind az emberek, mind a bankok részéről. Különösen igaz ez olyan időkben, ahol a gazdasági helyzet alapból nem kedvez a hosszú távú befektetéseknek.

Lehet másképp

Azonban nem mindenhol ilyen a helyzet: Európa más részein, különösen Ausztriában már régóta ezt a mentalitást követik. Egyszerre teszik elérhetővé a pénzek letétbe helyezését és az aktív vagyonkezelésen alapuló befektetési lehetőségeket, mindezeket pedig kedvező feltételekkel. A bank és az ügyfél együttműködése egy ilyen modellben nem a szükségen és a függőségi viszonyon alapszik, hanem a bizalmon és az ügyfél igényeinek lehető legmegfelelőbb pénzügyi megoldásokon.

Hogyan lehetséges ez?

Az osztrák bankrendszer Európa egyik legbiztonságosabb és stabilabb bankrendszere. A gazdaság fejlettebb és a törvényi szabályozás is szigorúbb. A biztonságosabb pénzügyi légkör kedvez a hosszú távon való gondolkodásnak, így az emberek pénzügyeik terén is inkább közép és hosszútávra terveznek. A bankok ezt nemcsak felismerik, de támogatják is. Tisztában vannak vele, hogy az ügyfelekkel való hosszútávú együttműködést nem a gyors bevételszerzés és akciósnak tűnő, de nem teljesen átlátható hitelek biztosítják majd, hanem kedvező feltételek, teljes körű támogatás, átlátható bankolás és az egyén pénzügyi céljainak maximális támogatása.

Ugye mennyivel másképp hangzik?

Az osztrák értékpapír piacon is vezető ilyen téren a linzi Partner Bank. A bank a hagyományos pénzügyi alapokra építve modern megoldásokkal állt elő. A banknak nincs fiókhálózata, mivel egy 0-24-ben elérhető online felületen folyik minden ügyintézés és kommunikáció, elkerülve ezzel a sorban állást és biztosítva a teljes átláthatóságot. Már 100 eurótól nyithat számlát, és ha úgy szeretné, egyszerűen letétbe helyezheti a pénzét, de akár be is befektetheti a céljainak megfelelően. Az osztrák pénzügyi stabilitás és állami garanciák mellett elérhetővé válik a globális értékpapír piac is, a legértékesebb vállalatok értékpapírjaival. Mindezt magyar nyelven, ugyanis a Partner Bank már 15 éve MNB regisztrációval rendelkezik, így Ön úgy fektetheti be pénzét Ausztriában, mint egy osztrák állampolgár!

A Partner Banknál továbbá

  • nincs havi kötelező díjfizetés

  • nincs fix futamidő

  • pénzéhez bármikor hozzáférhet

  • pénzügyi céljai elérésében egy privát pénzügyi tanácsadó segíti.

Merőben más, mint egy magyar banknál, nem? A nyugati típusú aktív vagyonkezelés keretében az egyén igényeit tartják szem előtt, és az előzetesen meghatározott kockázati hajlandóságnak megfelelően állítják össze a portfólióját. A globális pénzpiaci trendeknek megfelelően alakítják a portfóliót, ha szükséges, így biztos lehet benne, hogy Ön maximálisan irányítása alatt tartja pénzügyeit!

Ne várjon arra, hogy a magyar bankok évek-évtizedek múlva elkezdenek felzárkózni. Vegye igénybe az igazi ügyféközpontú nyugati banki szolgáltatásokat már most!