Skip to main content
A sztárok befektetései gyakran útmutatásként szolgálnak a fiatalabb vagy tapasztalatlan befektetők számára. Rengeteg rajongó van aki a piacra is követi kedvenc sztárját, és ezt a csalók is kihasználják. 

Sok olyan sikeres befektetési történet van, mely egy adott sztár tanácsára valósult meg. Természetesen vannak negatív példák is, mint például Matt Damon „A bátraké a szerencse” kampánya, mely arra buzdította az embereket, hogy kriptovalutát vásároljanak. Viszont az összes közül a legrosszabb, mikor valaki/valakik visszaélnek egy sztár nevével befektetési „tanácsok” során.

Angliában rohamosan megnőtt az ilyen esetek száma. A hivatalos bejegyzések szerint az idei évben 66%-kal nőtt az olyan visszaélések mennyisége, ahol csalók arra hivatkoztak pénzügyi tanácsadás közben, hogy egy adott sztár ebből lett gazdag. Csak az idei évben 11.000 dollárt csaltak ki így tapasztalatlan ügyfelektől. A szakértők szerint az év végére akár duplájára is nőhet ez az összeg.

Richard Branson

Richard Branson

Richard Branson, anglia egyik legnagyobb befektetője és több, mint 400 cég tulajdonosa, gyakran megjelent a csalók tervében, mint „csali”. Branson azt mondta dolgozik azon, hogy megakadályozza hogy nevének felhasználását a bűnözők körében.

Az ország szabályozói és politikusai egy teljesen új szabályozási rendszerről tárgyalnak, amely felszámolja a visszaéléseket, ösztönözni kívánja a technológiai innovációt és megvédi a kriptovaluták felhasználóit. 

Képek és információk forrása: 
www.investing.com
www.grupobcc.com