Skip to main content
Kockázati-tőke befektető, „cápa” és az O’Shares vezérigazgatója. Kevin O’Leary nem most vágott bele a befektetői életbe, és tanácsait sok millió szakértő követi figyelemmel.

„Amikor fiatal Buckaroo kereskedő voltam, árrést használtam befektetéseim során, és szó szerint lemészároltak. Ezt aztán soha többé nem tettem meg” – mondta a CNBC műsorában Kevin.

A befektető szerint sokan nincsenek tisztában az árrés használatával. Az ilyen befektetésnél az ügyfelek pénzt vesznek fel egy brókertől részvények vagy egyéb eszközök vásárlására. Ez nagyobb nyereséget kínál, ha egy részvény árfolyama emelkedik, de növeli a kockázatokat is, amikor a részvények esnek.

„Vannak fiatal befektetők, akik soha nem láttak medvepiacot… de amíg nem tapasztalják meg a félelmet, a sötétséget és a számlájuk teljes letörlését, addig nem is fogják megtanulni, milyen volatilis is lehet olykor a befektetői világ”.

Kevin O'Leary

Kevin O’Leary

A múlt héten az S&P 500 mutatója több, mint 21%-kal esett a januári eredményhez képest, illetve a kriptopiac kapitalizációja 1 billió dollár alá esett, a 2021 novemberi csúcson elért 3 billió dollárról.

Kevin tanácsa nagyon egyszerű: diverzifikálni kell. Egyetlen márkában tartani a pénzünk 100%-át sokkal nagyobb kockázatot jelent, mintha felosztanánk befektetésre szánt összegünket. Ez szinte alaptörvény az invesztálás világában, viszont a mai fiatal befektetők a jelek szerint kevésbé követik ezt az íratlan szabályt.

A legtöbben az olyan céges sikerekre várnak, mint például amit a Tesla elért, mások reménykednek, hogy a kriptopiac ismét gellert kap. Természetesen minden lehetőség benne van a pakliban.

Képek és információk forrása:
www.cnbc.com
www.biz.crast.net