Skip to main content
A sztárok körében gyakori, hogy saját sportcsapatot alkotnak, vagy esetleg nagyobb összegeket fektetnek egy már meglévő egyesületbe. A Chelsea F.C. a mai napig az egyik leghíresebb focicsapat, viszont az idei évben rengeteg gonddal küzdenek management terén.

Az orosz-ukrán konfliktus miatt rengeteg márka döntött úgy, hogy kivonul Oroszországból. Emellett az orosz oligarchák sem tudták elkerülni a megrovásokat, főként mivel Putyin háborújához rengeteg pénz kell. Roman Abramovich, aki Putyin egyik közeli barátja, szintén célpont lett az oligarchák közt, és emiatt le kellett mondania egyik legnagyobb kincséről: a Chelsea F.C.-ről. 

A hírek szerint a klub nemsokára új gazdára talál, és több potenciális vásárló is akad a celebek közt. Ken Griffin és a Ricketts család, a Chicago Cubs tulajdonosai által vezetett csoport a napokban visszavonta az ajánlatát a csapatra, miután kiderült, hogy Joe Ricketts rasszista nyelvezetet és összeesküvés-elméleteket tartalmazó e-maileket írt. 

Ken és a Ricketts visszavonulása után négy sztár is megjelent a befektetők közt, akik szívesen megvennék a csapatot: 

  • az ex-Disney CEO Bob Iger
  • a teniszbajnok Serena Williams
  • a Facebook társalapítója Eduardo Saverin
  • az F1-es világbajnok Lewis Hamilton

A szakértők a Chelsea piaci értékét csaknem 2,5 milliárd fontra prognosztizálják, viszont a jelenlegi ajánlat a csapatra már 4 milliárd USD körüli értéken mozog. 

Képek és információk forrása:
www.vanityfair.com
www.news.sky.com
www.standard.co.uk