Skip to main content
A szórakoztatóiparba és a tech cégekbe való befektetések mindig is vonzották a nagyobb celebeket. Bár a jelek szerint a legújabb őrület a kriptovalutákban rejlik, mégis sokan megmaradnak az olyan biztos befektetéseknél, mint például a Netflix. Most viszont emiatt hatalmasat bukott egy celeb milliárdos.

Bill Ackman, amerikai befektető és a Pershing Square Capital Management vezérigazgatója a napokban bejelentette, hogy megválik Netflix részvényeitől, miután azok értéke 348 dollárról 226-ra estek (2022.04.21-es adat). Ez a márka történetében az eddigi legnagyobb zuhanás, és sok szakértő szerint még egy ideig ezen az értéken fog stagnálni a cég papírjainak értéke.

Ackman csaknem 3.1 millió részvényt birtokolt a Netflix-ben, mely értéke 1.1 milliárd dollár körül mozgott, 3 hónappal a vásárlás után. A sztár csaknem 400 millió dollárral kevesebbért volt képes eladni a részvényeket, ami így 37%-os veszteséget jelent.

Bill Ackman

Bill Ackman

Részvénybefektetése idején Ackman azt mondta, hogy fogyasztóként és befektetőként is nagyon csodálta a Netflix-et. „Legjobb befektetéseink közül sok akkor jelent meg, amikor más befektetők eldobják a nagy cégeket olyan árakon, amelyek rendkívül vonzónak tűnnek hosszútávon” – írta Bill Ackman a befektetőknek írt levelében, miközben Netflix részvényeket vásárolt.

Képek és információk forrása:
www.financialexpress.com
www.barrons.com