Skip to main content
A média világa rohamosan fejlődik, és ezt a tendenciát a járványhelyzet tovább gyorsította. Szakértők sohasem látott emelkedésekről számoltak be a szórakoztatóiparban, melyet a sztárok is kihasználtak.
 

Híres zenészek, művészek, színészek és még sokan mások fektettek már be a szórakoztatóiparba. Befektetés szempontjából a mai napig az esport az, mely a legtöbb befektetőt és sztárt hozza magával. Sok híresség vesz részt a sportban, ezzel erősítik a kapcsolatot a rajongók és a verseny között, akár élőben, akár videojátékokban.

Lássuk kik is ezek a sztárok:

Sean ‘Diddy’ Combs

Szervezet: PlayVS

Szerep: Befektető

A középiskolai sportszervezet PlayVS 2018-ban lezárta a B sorozat finanszírozási fordulóját, ahol Sean Combs szerepelt befektetőként.

DJ Paul

Szervezet: FaZe Clan

Szerep: Befektető

A rapper DJ Paul számos zenész között volt, akik befektettek a szervezet 2020. áprilisi A sorozatú finanszírozási fordulójába. Emellett a tartalom hivatalos alkotója.

Imagine Dragons

Szervezet: ReKTGlobal, Rogue

Szerep: Befektetők, társtulajdonosok (Daniel Platzman és Wayne Sermon)

Az Imagine Dragons rockzenekar részesedéssel bír híres esport csapatban, a ReKTGlobal-ban. Daniel Platzman és Wayne Sermon tagok is társtulajdonosaivá váltak a ReKTGlobal Las Vegas-i székhelyű Rogue esportszervezetének. Az Imagine Dragons 2014-ben adta elő a Warriors című dalt, melyet kifejezetten a League of Legends világbajnoksághoz készítettek.

Ray J

Szervezet: FaZe Clan

Szerep: Befektető

A rapper William Ray Norwood Jr., ismertebb nevén Ray J, azon zenészek között volt, akik befektettek a szervezet 2020. áprilisi A sorozatú finanszírozási fordulójába.

Michael B Jordan

Szervezet: Andbox (New York Excelsior, New York Subliners)

Szerep: Befektető

Andbox, a New York Excelsior (Overwatch League) és a New York Subliners (Call of Duty League) mögött álló tulajdonosi csoport 2019-ben befektetést kapott Michael B. Jordan színésztől. A lelkes Call of Duty rajongó elmondta, hogy értékeli Andbox elkötelezettségét amellett, hogy hiteles legyen New York városával szemben.

Jennifer Lopez

Szervezet: NRG

Szerep: Befektető

Jennifer Lopez a befektetők között volt az NRG B sorozatú finanszírozási fordulójában 2017-ben Michael Strahan, Marshawn Lynch és a New York Yankees volt embere, Alex Rodriguez mellett.

…és még sok mások.

A szórakoztatóipar iránti kereslet hatalmas, és rohamosan növekvő. Az e-sport globális piaci értéke meghaladta már az 1 milliárd dollárt, és a szakértők 2022-re duplázásra számítanak.

Képek és információk forrása:
esportsinsider.com