Skip to main content
Donald Trump luxusszállodája a Fehér Ház közelében megkapta a kormány jóváhagyását, hogy kikerüljön a volt elnök kezei közül, egy miami befektetési alaphoz. 

Az épületet felügyelő szövetségi kormányhivatal azt mondta, hogy a „kiterjedt és kimerítő” felülvizsgálat nem talált problémát a Trump Organization terveiben, hogy a CGI Merchant Group által vezetett alapnak értékesítsék az ingatlant. Az Associated Press arról számolt be, hogy a befektetők között van Alex Rodriguez, a New York Yankees egykori játékosa is. A 375 millió dolláros ár sokkal több, mint azt sokan várták egy szállodától, amely több tízmillió dollárt veszített Trump elnöksége alatt.

Donald Trump

Donald Trump

Amikor a következő hetekben véglegesítik az új megállapodást, az új tulajdonosok azt tervezik, hogy leszedik a Trump nevet a homlokzatról, és a 263 szobás szállodát Waldorf Astoriává alakítják a Hiltonnal, a luxusmárka tulajdonosával kötött külön megállapodás értelmében.

Más változtatások nem tisztázottak, de ha a CGI, Rodriguez és a többi befektető követi a korábbi közös ügyletek mintáját, az ingatlan Trump támogatóinak vonzerejéből liberális, környezetbarát gyülekezési hellyé válhat.

Képek és információk forrása:
www.kxxv.com
www.ft.com
www.bbc.com
www.unsplash.com