Az USA 45. elnöke bár igen jelentősen jelen van a médiában és szereti a véleményét nyilvánosan kimondani a közösségi oldalain, a múltban történt pénzügyi helyzeteiről már kevésbé szereti ha faggatják.

Az ingatlan guru 1992-ben New York-ban élt, ahol nem spórolt az olyan dolgokon, mint a luxus apartman, limuzin vagy a személyes testőrök, annak ellenére, hogy még  ebben az évben 750 millió dolláros veszteségről számolt be maga az IRS-nek. Az ilyen üzletemberek, akik az ingatlanban tartják pénzüket az adótörvény legjobb előnyeit élvezik ki. A Trump veszteségeinek nagysága azonban nem magyarázható egyedül az előnyökkel, az adószakértők szerint.

A hatalmas pénzveszteség miatt, Donald Trump nem engedhette volna meg magának a fényűző életet, amit folytatott. A szakértők szerint így csak két lehetséges válasz lehet az esetre: Trump valaki más pénzét veszített el, vagy egy tőke injekció segítségével tartotta fenn az üzletet.

Donald Trump és Michael Jackson (1993)

1985-1994 között az üzletember több kaszinója és vállalkozása ment csődbe, mivel ezen időszak alatt 1,2 milliárd dolláros veszteséget produkáltak az elszámolások alapján. Az elnök a Twitteren úgy nyilatkozott: Az eset egy váratlan értékcsökkenés miatt következett be, ami hatalmas bevétel kieséssel járt.

Szakértők szerint Donald Trump nem tarthatna itt ilyen jelentős mennyiségű bevételkiesés következtében, viszont teljesen biztosan nem tudják kijelenteni, hogy a pénzveszteség miből is akadt és hogyan is került orvoslásra.

Információ és képek forrása:
www.bloomberg.com
www. bbc.com