Skip to main content
Troy Carter (született 1972. november 14-én) amerikai zenei menedzser, az Atom Factory alapítója, elnöke és vezérigazgatója, egy tehetséggondozó és teljes körű szolgáltatást nyújtó film- és televíziós produkciós társaság vezetője. Troy Cartert legtöbben viszont mégis a népszerű zenealkalmazás, a Spotify alkotói szolgáltatásainak globális vezetőjeként ismerik.

Carter a Q&A alapítója és vezérigazgatója. A technológiai és médiavállalat a zene üzletágának terjesztésére összpontosít, szolgáltatások és adatelemzés révén. Korábban Troy volt az Atom Factory alapítója és vezérigazgatója, ahol olyan globális szupersztárok is megfordultak karrierjük során, mint Lady Gaga vagy John Legend.

A Spotify igen nagy siker volt Troy életében, ahol is a sztár felügyelte a vállalat művészekkel és lemezkiadókkal kapcsolatos növekedési stratégiáját. 2017-ben Troy-t a Prince Estate szórakoztató tanácsadójának is kinevezték.

Troy Carter

Troy Carter

A technika és a kultúra iránti érdeklődése az AF Square Investments megalakulását eredményezte. A korai befektetések között szerepel az Uber, a Lyft, a Dropbox, a Warby Parker, a The Skimm, a Blavity, a Gimlet Media, a Thrive Market, a PlayV és a FazeClan.

Troy jelenleg az Aspen Intézet, a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeum és a CalArts megbízottja. Nettó vagyonát 60 millió dollárra becsülik.

Képek és információk forrása:
www.celebritynetworth.com
www.visualcapitalist.com
en.wikipedia.org