Skip to main content
Stefani Joanne Angelina Germanotta, művésznevén Lady Gaga, amerikai énekesnő, dalszerző és színésznő. Leginkább bátorító üzeneteiről, öltözködéséről és élő előadásairól ismert. Világszerte 27 milliós albumeladásával, és 146 millió példányszámban értékesített kislemezeivel minden idők egyik legtöbb zenei kiadványt értékesítő előadója. Elismerései között szerepel 12 Guinness-rekord, kilenc Grammy-díj, egy Oscar-díj, illetve ő kapta a Dalszerző Hírességek Csarnokának első Kortárs-Ikon díját.

Ha kisebb számban is, de a hölgyek is képviseltetik magukat a befektetők sorában. Az extravagáns ruháiról ismert Lady Gaga több alkalommal is kísérletezett a pénze megforgatásával, igaz, nem túl sok sikerrel. Először, 2011-ben, a hagyományos szöveges chatet és a zene streaminget kombináló Turntable.fm zenei oldalba fektetett be néhány millió dollárt, a vállalkozás azonban 2014-ben lehúzta a rolót.

Aztán a Backplane közösségi platformban szerzett többségi tulajdont, ám ez sem volt hosszú életű. De együttműködött a Zynga nevű játékfejlesztő céggel is, amely elkészítette a népszerű FarmVille játék GagaVille verzióját, ahol a játékosoknak különféle feladatokat kellett teljesíteniük ahhoz, hogy a popdíva dalait letölthessék.

Lady Gaga

Lady Gaga

Mindemellett egy időben beszállt az éttermi bizniszbe is. A Joanne Trattoria egy klasszikus olasz étterem az Upper West Side-on. A helyet Lady Gaga szülei nyitották 2010-ben, majd lányuk is beszállt a bizniszbe, ezzel tisztelegve olasz gyökerei előtt. A hagyományos olasz menü különféle tésztákra, pizzákra és húsos ételekre összpontosít, amelyek közül néhány a Germanotta (Lady Gaga igazi családi név) családi receptje.

A Joanne jó hírnevet szerzett magának a nagyszerű kiszolgálásért és otthonos/hangulatos érzésért. Egy igazi New York-i számára üdítően családias kis hely egy vasárnapi vacsorához.

Források:
starity.hu
startuponline.hu
nosalty.hu
hu.lagodortahouse.com