Skip to main content
Gary Vaynerchuk egy belorusz-amerikai vállalkozó, szerző, előadó és internetes személyiség. Társalapítója a Resy és az Empathy Wines étterem-foglaló szoftver cégnek.  Először borkritikusként ismerték, aki kibővítette családja borüzletét, viszont Vaynerchuk ma már inkább a digitális marketing és a közösségi média területén végzett munkájáról ismert, mint a New York-i székhelyű VaynerX kommunikációs vállalat elnöke, illetve a VaynerX leányvállalat, és a VaynerMedia vezérigazgatója.

Gary Vaynerchuk alapszabálya, hogy nagyon kevés időt tölt „hátrafelé nézéssel”. Ez azért van, mert a vállalkozó és befektető élet arra ösztönzi, hogy keményen dolgozzon, értéket teremtsen, jobb életet éljen és boldogságot találjon.

Vaynerchuk nettó vagyonát mintegy 160 millió dollárra becsülik. Ő a VaynerMedia globális digitális reklámügynökség vezérigazgatója és társalapítója, a New York Times négyszeres bestseller-szerzője, a „DailyVee” vlog hostja és a VaynerRSE nevű kockázati tőkealap partnere. Ismert még korai befektetéseiről a Twitter-be, a Tumblr-be, az Uber-be és a Snap-ba is egyaránt. A VaynerRSE befektetési portfóliója jelenleg közel 80 vállalatot sorol fel.

Gary Vaynerchuk

Gary Vaynerchuk

„A befektetés akkor lehet sikeres, ha nem így gondolkozol: Rendben, 3000 dollárt teszek be, ami három év múlva, amikor házat veszek, 9000 vagy 6000 dollár lesz, és ha nem, akkor sztrájkolni fogok.” – nyilatkozta Vaynerchuk. Meglátása szerint egy befektetésnél nem csak a piac változását, hanem az esetleges geopolitikai változásokat és környezeti katasztrófákat is figyelembe kell venni.

„A megoldás, a hosszú tavú befektetésekben rejlik” – tette hozzá. „Kicsi az esélye annak, hogy az USA teljes gazdasága egyszer csak eltűnik a Föld felszínéről. A hosszú távú befektetések így biztos, hogy egyszer megtérülnek.”

Gary Vaynerchuk, mint a legtöbb sztárbefektető szintén azt a hitet vallja, hogy csak olyan cégbe fektess, melyet ismersz, és kedvelsz is.

Képek és információk forrása:
www.cnbc.com
www.wikipedia.org