Skip to main content
50 Cent, hivatalos nevén Curtis James Jackson napjaink egyik legnagyobb RNB/rap énekese. Karrierje hatalmas nyomot hagyott a hip-hop világában, amit bizonyít, hogy albumainak eladása meghaladja a 30 milliós példányszámot. A zenész, producer és néha színész sztár viszont nem csak a színpadon keresi a kenyerét, hanem a tőzsde világában is. 50 Cent ugyanis milliós befektetésekkel rendelkezik, melyek csak tovább bővítették hatalmas vagyonát. 

50 Cent persze a zeneiparban is hatalmas befektető, mivel több stúdió kötődik a nevéhez, illetve számos tehetséget is felfedezett és támogatott pályafutása alatt. Leghíresebb befektetései viszont az ingatlan bizniszben történtek, viszont egyik legnagyobb bukása is ehhez a szektorhoz kötődik. 2008-ban a Kanadát is érintő gazdasági recesszió miatt ugyanis nem tudta eladni Connecticutban található házát, mely miatt albuma kiadását is el kellett halasztania. 2015-ben végül csődbe ment az üzlet, melyből a sztár több millió dollárt vesztett.

Curtis James Jackson - 50 Cent

Curtis James Jackson – 50 Cent

A Twitter segítségével több, mint 10 millió dollárt keresett olyan cégek hirdetésével, melyekben részvényt birtokolt. Később viszont az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet nyomozást folytatott Jackson ellen az értékpapír-törvények megsértése miatt, miután tweetje nyomán a bennfentes kereskedelmet állítottak.

2013-ban Jackson kisebbségi befektetővé vált a Hang w / élő videó közvetítési mobilalkalmazásban, amelyet hírességek tucatjai használtak napi tevékenységeik közvetítésére és a rajongókkal való beszélgetésre. Az alkalmazást a 2013. márciusi indulása óta több mint egymilliószor töltötték le, és 2015 februárjáig több mint egymillió felhasználóval rendelkezett. A kisebbségi hírességek befektetői közé tartozik még az egykori NFL-lejátszó, Terrell Owens és a lemezgyártó Timbaland.

50 Cent később meglátta a lehetőséget a videójáték iparban is, az alkoholokban, de még a ruhaiparban is. A sztár nettó jövedelme 32 millió dollár.

Képek és információk forrása:
www.billboard.com
www.complex.com
www.wikipedia.org
www.wegow.com