Skip to main content
Carmelo Anthony, valódi nevén Carmelo Kyam Anthony, amerikai profi kosárlabda játékos. Az NBA egyik legnagyobb tehetségeként tekintenek rá az utóbbi időkben és ez a keresetén is jól megmutatkozik. A sportoló jelenlegi nettó értékét 120 millió dollárra becsülik, de ez az összeg nem csak a játéknak köszönhető, hanem üzleti sikereinek is.

Sokan nem is tudják, hogy Anthony üzleti érdekek széles skálájával rendelkezik. Mutatunk pár példát:

Stuart Goldfarb-bal együtt a Melo7 Tech Partners, LLC társalapítója és partnere, amely elsősorban a korai stádiumú digitális média, a fogyasztói internet és a technológiai vállalkozások területén fektet be és fejleszt lehetőségeket. 2015 júniusában bejelentette, hogy vásárolt egy professzionális sportcsapatot, méghozzá a Puerto Rico Labdarúgó Klubot. Nagyon sok időt és pénzt fektetett a projektbe, és kiderült, hogy ez végül jól visszafizetődött. Úgy tűnik, hogy Anthony-nak intuíciója van a szilárd befektetések meghozataláról, függetlenül attól, hogy miért teszi.

Carmelo Anthony

Carmelo Anthony

Számos televíziós és filmszerepet is vállalt. Színészi karrierje a 2000-es évek elején kezdődött, amikor vendégszerepelt a Ned’s Declassified School Survival Guide című epizódjában, amelyet a Common’s „Be” zenei videójának megjelenése követett. Az NBA karrierjét követő rajongók izgatottan láthatták különféle televíziós sorozatokban, és további expozíciót váltott ki a közönség számára, akik nem feltétlenül követik a sportot.

2016-ban összeállt a Nickelodeon-nal, hogy a franchise-engedéllyel kidolgozza a „Teenage Mutant Ninja Turtles” termékcsaládot. Ezt a Melo7 társaságán keresztül sikerült megvalósítani. A termékeket éppen az új film előtt adták ki a TMN franchise-ban.

Ezen felül 2003-ban hatéves szerződést írt alá a Jordan Shoes márkával, amely 3,5 millió dollárt fizet neki a partnerség időtartama alatt. Az első, a partnerség keretében kiadott cipő a Jordan Carmelo 1.5 volt 2004-ben, majd ezt követte 13 további dedikált lábbeli. Bár Carmelo és a Jordan közötti szerződést nem hosszabbították meg, a vállalkozás több millió dollárt keresett neki az üzlet során.

Képek és információk forrása:
  • www.richathletes.com
  • www.moneyinc.com
  • www.cbssports.com
  • www.nytimes.com