Skip to main content
Joseph Clifford „Joe” Montana nyugdíjas, amerikai futball játékos. Az 1980-as években és az 1990-es évek elején minden idők egyik legnagyobb irányítójává vált a National  Football League történetében. Montana nyolcszoros Pro Bowler, háromszoros All-Pro játékos, négyszeres Super Bowl bajnok és kétszeres MVP aki, 22 millió dollárt keresett karrierje alatt. Az NFL után, okos beruházásai nagyban hozzájárultak ennek az összegnek a növekedéséhez.

Nyugdíjba vonulása után továbbra is elismert maradt a játékos a legjobb vállalati márkák számára. A Google-lal végzett munkája mellett az utóbbi években az AT&T, a Mastercard, a Skechers, a DAZN, a Papa John’s és számos más márka nagykövetévé vált .2015-ben megalapította a Liquid 2 Ventures kockázatitőke-vállalkozást Ron Conway, Mike Miller és Michael Ma partnereivel, de az alapítás előtt  befektetett a Pinterest-be és a Dropbox-ba is.

Joseph Clifford "Joe" Montana

Joseph Clifford „Joe” Montana

A Celebrity Net Worth szerint a  vállalkozás 25 millió dolláros kockázatitőkével rendelkezik. A Liquid 2 Ventures-en keresztül csak 2016-ban, több tucatnyi startup-ba fektetett, olyanokba mint az okos otthonokat támogató Nucleus, a videoanalitikával foglalkozó Mux vagy a mélytanulást (deep learning) elősegítő SkyMind. A legtöbbet, 64 millió dollárt a NerdWallet nevű pénzügyi tanácsadó és szolgáltató cégbe csoportosította.

Mindezek mellett a sztár borászatban is megtalálta a lehetőségeket és Montagia címkével Napa-völgy cabernet sauvignon-t is forgalmaz, mely egy igen elismert egyedülálló borfajta. Ezen felül lovakkal is rendelkezik; 1996 óta az American Quarter Horse Association tagja. A 2002. évi jelentés szerint a Joe lovak több mint 464.000 dollárt kerestek csak versenyekből.

Joseph Clifford "Joe" Montana

Joe Montana Nap Valley villája

Legnagyobb befektetése viszont a marihuána iparban található, ugyan is tavaly januárban 75 millió dolláros beruházást hajtott végre, Kalifornia egyik legnagyobb kannabisz-társaságban, a Caliva-ban. Ez a befektetés nem az első alkalom, hiszen 2017-ben  4,1 millió dolláros beruházásban vett részt a Herb-ben, amely szintén marihuánával kapcsolatos tevékenységeket folytat. 2019-ben azt mondta a TechCrunch-nak, hogy érdeklődése a növény iránt a gyógyászati potenciál köré összpontosul.

Információk és képek  forrása:
startuponline.hu
networthbuzz.com
blogs.mercurynews.com
finance.yahoo.com
thegrowthop.com
thegreenfund.com
www.latimes.com