Skip to main content
Talán a laikusok számára elsőre nem cseng ismerősen a Château Miraval borászat neve. Ha viszont hozzátesszük, hogy ez a Franciaországban található borászat már 12 éve Angelina Jolie és Brad Pitt tulajdonában van, akkor ebben az esetben biztosan mindenki felkapná a fejét.

Brad Pitt és Angelina Jolie

A mezőgazdaság a vagyonukat gyarapítani kívánó világhírességek számára is csábító befektetési lehetőségeket rejt. Nem meglepő tehát, hogy Amerika leghíresebb (volt) sztárpárja Brad Pitt és Angelina Jolie is a tradicionálisabb agrárüzletben látták meg a lehetőségeket. A hollywoodi sztárpár ugyanis társtulajdonosai egy elképesztően menő bioborászatnak Dél-Franciaországban.

A ma már különélő házaspár még 2008-ban vásárolta meg az 500 hektáron elterülő Miraval birtokot 67 millió dollárért. A szőlőültetvényen természetes anyagok használatával termelik a vörösbort, amelyet a Château Miraval márka néven hoztak forgalomba. Az első Miraval rozéból összesen 6000 palack került a piacra 2012-ben, és mind elkelt 5 órán belül.

Château Miraval borászat

Brangelináék (a hollywoodi álompárnak a közös beceneve) alkalmazottai mindemellett egy 35 szobás panziót is üzemeltetnek az ingatlanon. A birtokon a szőlőskerten kívül egy hatalmas villa is található, belső medencével, spa-val és jakuzzival kiegészítve. A sztárpár egyébként úgy tűnik, legalább abban, hogy megtartsák a birtokot a váláskor is egyetértettek. Azt szeretnék, ha a gyerekeiké lenne majd a borászat egy nap.

Forrás:
https://sobors.hu
https://hvg.hu
https://www.agrarszektor.hu
https://cosmopolitan.hu
www.dinneralfresco.blog.hu