Skip to main content

“Work, work, work, work, work, work”
Ez a Rihanna 2016. évi tánctermi himnuszának nyitósora, ami nyugodtan lehetne az énekesnő személyes mottója is.

A 31 éves Robyn Rihanna Fenty, sminkvállalkozó, énekes, dalszerző, divattervező, színésznő és üzletasszony is egyben. Továbbá, ha minden igaz, hamarosan ő lesz az első fekete nő, aki egy nagy luxus divatház vezetői pozícióját töltheti majd be. Rihanna az elmúlt évek alatt 600 millió dolláros vagyonra tett szert , és a világ leggazdagabb női zenészévé vált. Olyan ikonokat előz meg, mint Madonna (570 millió dollár), Céline Dion (450 millió dollár) vagy Beyoncé (400 millió dollár).

Robyn Rihanna Fenty

Bevételének nagy része nem a zenéből származik, hanem az LVMH-vel(LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE) való partnerségéből, a francia luxuscikkek óriásából, amelyet Bernard Arnault milliárdos vezet. LVMH luxusmárkákat tömörítő cégcsoporttal társtulajdonosa a Fenty Beauty kozmetikai divatmárkának. Becslések szerint a Fenty Beauty termékei az első néhány hét alatt 100 millió dolláros bevételt hoztak a márkának, ami az énekesnő ismertségének és 71 millió Instagram-követőjének is köszönhető.

A Grand View Research szerint a kozmetikai iparág 2025-ig több mint 200 milliárd dolláros árbevételre növekszik, szemben a 2016. évi 130 milliárd dollárral és a Rihanna által szponzorált Fentry Beuty értéke is jelentősen meg fog nőni a jövőben. A Forbes információi szerint az LVMH-nek 50%-os tulajdoni hányada van a Fentry Beauty cégben, míg Rihanna tulajdonhányadát körülbelül 15%-ra lehet tenni.

Az énekesnő üzleti birodalma folyamatosan gyarapodik tovább. Májusban az LVMH és Rihanna bejelentették a Fenty divatház elindulását, mely csúcsminőségű ruhákkal, cipőkkel, kiegészítőkkel és ékszerekkel akar betörni a piacra. Valószínűleg sokat fogunk még hallani az énekesnőről mind a rádióban, mind a befektetői oldalakon.

Képek és információk forrása:
https://www.forbes.com
www.forbes.com