Skip to main content

Manapság kimondottan népszerű téma az elektromos autózás, és az okos autók. Bár sokan még kissé maradian állnak ehhez, de lassan tényleg elvitathatatlan tény, hogy az elektromos autózás az egyik legjobb befektetési lehetőség. Tarts velünk, és megmutatjuk azt is, hogy miért mondjuk ezt!

Az okos autózásról röviden

Szinte nincsen olyan ember a világon, aki valamilyen szinten ne lenne érintett az autonomous vevicle (AV) terén, vagy ne lenne véleménye az elektromos autózásról. Azt nem árt tudni, hogy az autókat jelenleg is 5 osztályban sorolják az automatizált rendszerek szerint. A legalacsonyabb osztályban is találhatunk radaros ütközési asszisztenst például. Az L5-ös kategóriában pedig vezetőülés nélküli, teljesen automatizált és robotizált elektromos autókat találhatunk.

Mondani sem kell, hogy milyen óriási pénzek és fejlesztések zajlanak a háttérben.

Mi szól még mellette?

Az elektromos autózásban nagyobb potenciál rejlik sokak szerint, mint korábban az internetben. Ezt azért mondják, mert világszerte problémát okoz a károsanyag kibocsátás. Globálisan az egyik legjobban csökkenteni ezt úgy lehet, hogyha az autózásban áll be jelentős változás. Nem véletlen hogy a legnagyobbak, sőt az összes autógyár folyamatosan a hibrid, illetve elektromos autómodellek gyártásával foglalkozik. kezdve a dízelbotrányt kirobbantó Volkswagentől, egészen a Mercedes-ig. Norvégiában például tavaly már az eladott autók több mint fele hibrid vagy elektromos autó volt. Egész Európára ez a sors vár, éppen ezért ez egy olyan lehetőség, amelyet kár lenne elszalasztani.

Milyen formában tudunk ilyenekbe fektetni?

Igazság szerint az elektromos autó gyártó cégek túlnyomó többségében rendelkeznek részvényekkel. Ilyen például a koreai Geely, vagy mondjuk az amerikai Tesla. De rajtunk keresztül elérhető egy csak ilyen részvényeket tartalmazó befektetési alap is az e-mobilty, amely érdekes lehet a számodra, hogyha Te is látod a potenciált ebben a folyamatosan fejlődő szektorban.

Tehát nincs is más teendőd, mint megkeresni minket! Szakértőink a legjobb tudásuk szerint minden részletet elmondanak Neked. Sőt, még adóelőnyöket is tudnak javasolni számodra.