Skip to main content

Az utóbbi időben sokat írtunk a részvényekről, a kötvényekről, és úgy egyáltalán a portfóliónk összeállításáról. Egy ilyen oldaltól, mint mi ez el is várható. Most azonban olyan konkrét iparágat szeretnénk bemutatni, konkrét cégekkel, amelyek szerintünk messze az átlag feletti hozammal kecsegtetnek. A cikk végére kedved lesz ide befektetni, hidd el!

Az elektromos autózás alapjairól

Igazság szerint kevesen vannak, akiknek ne lenne valamilyen véleménye az elektromos autókról. Egyfelől a szkeptikusok kedvenc témái, hogy kevés a töltő, kicsi a hatótávolság (amennyi egy töltéssel el tud menni egy autó), vagy, hogy ez csak egy hóbort, és majd elmúlik.

Mi ezt így kimondottan nem véleményeznénk, viszont az elektromos-autozas.hu oldalon számos ehhez a témához kapcsolódó cikket találunk. Szépen leírják, hogyan fejlődik például a magyarországi töltőhálózat helyzet és az elektromos autózás hogyan lép folyamatosan előre.

Önmagában ez még persze nem elég ahhoz, hogy ebbe a szektorba fektessünk. Jöjjenek hát a számok!

Az elektromos autózás, mint befektetés

Elöljáróban 4 különböző autógyártónak a részvényére szeretnénk felhívni a figyelmet. A négy részvény nem más, mint a Tesla, a BYD, a Geely és a Volkswagen. Az elektromos autózás talán legnevesebb képviselője a Tesla. Az amerikai cég részvénye az elmúlt 3 évben 52,1%-os összesített hozamot ért el, míg 5 éves távon 99,6%-ot. Ha átruccanunk Ázsiába, akkor még döbbenetesebb számokkal szembesülhetünk.

A BYD a kínai elektromos autózás úttörője. Rengeteg érdekességet hallhatunk róluk, és a számaik is meggyőzőek. 3 év alatt 189,2%-ot növekedni igen szép teljesítmény. 5 év alatt pedig 207% pedig kiemelkedő.

A Geely Dél Koreai vállalat, amely a közelmúltban egy 1,5 milliós eladási tervet prognosztizált. A múltban sem lazsáltak, hiszen a cég részvényei 3 év alatt 286,6%-ot emelkedtek, míg 5 év alatt 414 %-ot.

Végezetül a Volkswagen következik a sorban. A cég, amely kirobbantotta a dízelbotrányt. Most pedig talán kicsit ettől a bűntudattól is vezérelve hihetetlen energiákat és pénzeket fektet az alternatív autózásba. Ennek eredményeként az elmúlt 3 évben nettó 42.9%-os nyereségre tett szert.

Ahogy látszik ez a 4 cég kimondottan jó lehetőséget nyújt nekünk, hogy jelentős hozamokat zsebelhessünk be. Hamarosan jelentkezünk olyan cikkekkel, ahol egyesével mutatjuk be ezt a négyest. Addig is, ha kedvet kaptál hozzá, hogy az elektromos autózásba fektess, akkor keress fel minket! Mi minden részletet megmutatunk Neked, hogy jól tudj dönteni.