Skip to main content

Mindenki, aki befektetésre szánja el magát első körben elkezd körülnézni. Vajon mibe érdemes fektetni? Ilyenkor előszeretettel nézzük meg, hogy más sikeres befektetőknek milyen konkrét eszközökre esik a választása. Ilyenkor persze az ember sok mindenkitől hallhat sok mindent. Most viszont meglepően egységes véleményen vannak a szakemberek…

A részvényekről röviden

A részvények olyan értékpapírok, amelyek tulajdonjogot testesítenek meg. Tehát amennyiben rendelkezünk, mondjuk egyetlen egy darab OTP részvénnyel, akkor mi magunk is az OTP tulajdonosi körébe tartozunk. Persze minket most elsősorban befektetési szempontból érintenek a részvények. Amennyiben a cég fejlődik, jó hírek érkeznek felőle, jó eredményeket produkál, akkor a részvények árfolyama emelkedni fog. Ez adhatja számunkra a nyereséget. Viszont a részvény kimondottan a kockázatosabb befektetések közé tartozik, ezért érdemes óvatosan bánni velük, és csak kellő mennyiségben tenni a portfóliónkba. Persze, akinek nagy a kockázatvállaló hajlama, a potenciális magasabb nyereségért az bátrabban vásárolhat, mondjuk az alábbi részvényekből:

A befektetők favoritjai

A Golden Sachs friss elemzése szerint ugyanis nagyon régen volt (2002 óta) ekkora egyetértés a profi befektetők körében, hogy melyik részvényt preferálják. Az ún. hedge fundok legnagyobb 10 részvénypozíciója igyanis 70%-ban megegyezik. Vagyis mindannyian azt hiszik, hogy ezekbe a részvényekbe érdemes most igazán befektetni.

Nem fokozzuk tovább a hangulatot. 🙂 Az öt legnépszerűbb részvény az Alibaba, az Alphabet, az Amazon, A Facebook és a Microsoft.

Neked van valamelyik részvényből?

Azért érdemes figyelni a hedge fundok összetételét, mert valahogy ezek a szakemberek rá szoktak érezni arra, hogy mit érdemes választani, persze itt sem minden esetben. A Golden Sachs adatai szerint az ilyen alapokba beválasztott 50 legnépszerűbb részvény 2002-óta majd 1%-kal verte meg a piacot. Idén pedig már most 15%-kal jobban teljesítenek, mint a referenciának számító S&P 500.

Lehet, hogy most egy olyan lehetőséget mutattunk meg, amit érdemes kihasználnod? Ezt csak akkor tudjuk meg, hogyha felkeresel minket. Várjuk, hogy jelentkezz, és segítünk megtalálni az ideális befektetést számodra!