Skip to main content

Osztrák pénzügyi környezet

Ha értékálló befektetésre gondolunk, sokszor eszünkbe juthat az általunk ismert kereskedelmi bank, vagy olyan állampapírok vétele, amely csak hosszú évek alatt hoz bármiféle hozamot. A magyar pénzpiaci helyzetnél azonban nem kötelező leragadnunk, hiába ismerjük ezt talán első kézből.

Egyre többen ismerik fel Magyarországon is, hogy talán más piaci környezetben is be tudják fektetni a pénzüket – egy olyan környezetben, amely nem csak biztonságosabb, de sokkal stabilabb is. Ilyen gazdasági légkör uralkodik tőlünk nyugatabbra, Ausztriában.

Az osztrák bankrendszer az egyik legstabilabb a világon, a kiszámítható törvényi szabályozás, a pénzügyi politikai döntések és az egyik legnagyobb bankfióki hálózat jellemzi.

Jól szemlélteti az osztrák bankrendszer biztonsági szintjét, hogy ott már 2012-ben bevezették a MIFID II-es szabályozást, amit Magyarországon csupán 2018-ban. A bankrendszer Ausztriában AA besorolást kapott, ezzel nemcsak Európában, de a világon is az egyik legstabilabb és biztonságosabb bankrendszernek számít.

Nyiss ablakot Ausztriára!

Magyarországon is egyre többen ismerik fel, hogy lehetséges egy biztonságosabb banki környezetben befektetni a pénzüket. Nem kell a kiutazást okozta fáradalmak és az idegen nyelven történő ügyintézés miatt aggódni, ugyanis már van olyan bank, amely magyar nyelven, Magyarországról valóm ügyintézéssel támogatja ezt.

A linzi központú Partner Bankot 1992-ben alapították, azóta egyre növekvő szolgáltatási listával és ügyfélkörrel rendelkeznek. Már kezdettől fogva fontos számukra, hogy az embereknek a lehető legjobb szolgáltatást és a legjobb pénzügyi termékeket kínálják. A Partner Bank megtakarítási bankként kötvényekkel, részvényekkel, befektetési alapokkal, ETF-ekkel és fizikai arannyal való kereskedéssel foglalkozik.

Már Európa szerte találkozhatunk a bank nevével, ugyanis Ausztrián kívül Szlovéniában, Magyarországon, Németországban, Csehországban és Szlovákiában is elérhetők. A legnagyobb piacnak az osztrák mellett a németországi és a magyarországi számít, ami jól mutatja, hogy már hazánkban is hányan ismerik fel annak a jelentőségét, hogy egy másik országban helyezzék el a pénzüket, jobb feltételek között. A Partner Bank ráadásul az egyetlen, amely MNB regisztrációval rendelkezik, így hivatalos a magyarországi tevékenysége.

A Partner Bank nem tart fenn fiókhálózatot, az ügyintézés online folyik. A hagyományos banki szemléletet ötvözik a digitális modern eszközökkel, ezzel lehetővé téve, hogy az ügyintézés teljesen magyarul történjen, akár az otthonából.

A Partner Bank emellett már havi 100 eurótól Önnek is elérhetővé teszi a privát banki szolgáltatást, amely korábban lehet, hogy csak a kiváltságos, nagy tőkével rendelkező ügyfelek prémium lehetősége volt. Minden esetben egy pénzügyi tanácsadó felügyeli a pénzügyei alakulását, így Önnek laikusként sem kell minden nap a befektetését érintő globális jelenségeket elemeznie.

Ha eddig azt gondolta, hogy magyarként korlátozottak a lehetőségei, hogy a globális értékpapír piacról válogasson, megsúgjuk, hogy ez nincs így. A Partner Banknál aktív vagyonkezelés folyik, amely lehetővé teszi, hogy Ön a globális tőkepiac legtöbb termékét elérje. Több, mint 140.000 kötvény, 50.000 részvény és több, mint 100.000 befektetési alap várja.

Még mindig vonzó a sarki bankfiók nullához közelítő hozamot kínáló terméke? Ha Önnek sem, keressen minket, és segítünk elhelyezni a pénzét egy biztonságosabb és jövedelmezőbb helyen!